Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Krisinformation.se

Tipsa om artikeln
Webbplatsen Krisinformation.se förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur samhället hanterar olika händelser - före, under och efter en kris. Krisinformation.se riktar sig till allmänheten och ska underlätta för dig att hitta till den information du söker.
Fakta
Krisinformation.se lanserades 2008 av Krisberedskapsmyndigheten. Webbplatsen är resultatet av utredningen ”System för samordnad krisinformation (SOU 2003:11)”, som konstaterade att det måste bli lättare för allmänheten att få en samlad bild över Sveriges krishantering.
 
Kontakta redaktionen
0771-240 240

010-240 56 00

Redaktionen för Krisinformation.se kontaktas kontorstid via MSB:s växel. I akuta ärenden eller utanför kontorstid kan myndigheter ta kontakt med redaktionen via MSB:s Tjänsteman i Beredskap.

 

 

 
Krisinformation.se drivs av MSB. Faktainnehållet är framtaget tillsammans med ansvariga myndigheter inom olika områden. Målet är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för så många som möjligt.
 
FÖRE en kris kan du läsa nyheter om olika allvarliga händelser, i Sverige och utomlands. Du kan också läsa om samhällets ansvar och hur myndigheterna arbetar för att förebygga och hantera kriser. Du får länkar till mer information hos de aktörer som har ansvar.
 
Krisinformation.se beskriver också vilket eget ansvar människor har i en kris och vad den enskilde medborgaren kan göra för att skydda sig själv, före och under en kris.
 
Om det är möjligt att förvarna om en kris kommer varningsinformation och råd att finnas på startsidan.
 
UNDER en kris eller allvarlig händelse försöker Krisinformation.se ge en översiktlig bild av vad som har hänt. Webbplatsen länkar till krisinformation hos myndigheter, kommuner och andra aktörer. Krisinformation.se informerar också om telefonnummer som allmänheten kan ringa för att få veta mer.
 
EFTER krisen beskriver Krisinformation.se hur myndigheter och andra kan hjälpa den som drabbats, och att vägleda de drabbade till rätt hjälp och stöd.

Frågor och svar i Mina sidor

Ett sätt att sprida myndighetsgemensam information på Krisinformation.se är genom frågor och svar eller en frågesamling, en s k FAQ. Frågor och svar om en kris eller allvarlig händelse samlas till en FAQ med verktyget Mina sidor. En FAQ kan sedan publiceras på Krisinformation.se och på andra aktörers webbplatser.

Tillgänglighet

Informationen på Krisinformation.se går att ta del av på flera sätt; via webbplatsen, en mobilanpassad version för mobiltelefoner, via RSS-flöden, mikrobloggen Twitter och på Facebook. Du kan också ladda ned Krisinformation.ses mobilapp som finns för Iphone, Android och Windows-telefoner. 

Publicerad: 2009-11-22 kl. 14:25
Kontakt:
Hansi Elsbacher Hansi.Elsbacher@msb.se