Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Krisinformation.se

Tipsa om artikeln
Webbplatsen Krisinformation.se förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga om hur samhället hanterar olika händelser - före, under och efter en kris. Krisinformation.se riktar sig till allmänheten och ska underlätta för dig att hitta till den information du söker.
Externa länkar
Kontakta redaktionen
0771-240 240

010-240 56 00

Redaktionen för Krisinformation.se kontaktas kontorstid via MSB:s växel. I akuta ärenden eller utanför kontorstid kan myndigheter ta kontakt med redaktionen via MSB:s Tjänsteman i Beredskap.

 

 

 

Krisinformation.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Innehållet är framtaget genom myndighetsgemensamma arbetsgrupper inom olika områden. All information som finns på sajten är bekräftad av den som är ansvarig för frågan. Det kan vara till exempel kommuner, länsstyrelser, SOS Alarm eller nationella myndigheter, men också privata aktörer som elnätsbolag eller frivilligorganisationer.

Målet är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för så många som möjligt. Med Krisinformation.se:s mobilapp kan läsare dessutom få information om kriser i sitt närområde till mobilen.

FÖRE en kris förmedlar Krisinformation.se nyheter om allvarliga händelser i Sverige och utomlands, varav vissa riskerar att utvecklas till kriser. På sajten finns också information om hur myndigheter arbetar för att förebygga och hantera kriser.

Krisinformation.se beskriver också vad de enskilda invånarna själva har för ansvar och vad de kan göra för att skydda sig före och under en kris.

UNDER en kris ger Krisinformation.se allmänheten en översiktlig bild av vad som har hänt genom att sammanställa och sprida information från myndigheter, kommuner och andra aktörer. Det går också att ställa frågor till redaktionen via Facebook och Twitter om händelsen.

EFTER krisen fortsätter redaktionen att beskriva vilken hjälp och stöd för den som har drabbats som finns hos myndigheter och andra aktörer.

I redaktionens frågor och svar, FAQ, kan du läsa mer om Krisinformation.se, var informationen kommer ifrån och hur arbetet går till.

Frågor och svar i Mina sidor

Ett sätt att sprida myndighetsgemensam information på Krisinformation.se är genom frågor och svar eller en frågesamling, en så kallad FAQ. Frågor och svar om en kris eller allvarlig händelse samlas till en FAQ med verktyget Mina sidor. En FAQ kan sedan publiceras på Krisinformation.se och på andra aktörers webbplatser. 

Tillgänglighet

Informationen på Krisinformation.se går att ta del av på flera sätt:

  • Webbplatsen
  • Appen Krisinformation
  • RSS-flöden
  • Twitter
  • Facebook

På Instagram delar redaktionen tips om exempelvis krisberedskap.

Publicerad: 2009-11-22 kl. 14:25 | Senast granskad:2018-08-01 kl. 08:06