Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dinsäkerhet.se

DinSäkerhet.se

Tipsa om artikeln
Dinsäkerhet.se är en webbplats om risker och säkerhet i vardagen och riktar sig till dig som privatperson. Webbplatsen ger tips på hur du själv kan förebygga olyckor och skador i hem- och fritidsmiljö men ger dig även redskap för att kunna agera på rätt sätt vid en olycka eller en kris.
Kontakta redaktionen
0771-240 240
 
Dinsäkerhet.se drivs av MSB och samarbetar med andra aktörer inom säkerhetsområdet för att ta fram filmer och annat innehåll till webbplatsen.
 
Dinsäkerhet.se ska vara pedagogisk och inspirerande. Här får du tips när du behöver hjälp med en specifik fråga som handlar om din säkerhet i hemmet och på fritiden. Här hittar du ämnesområdena Barns och ungas säkerhet, Äldres säkerhet, Brand och eld, Fritid och resor, Farliga ämnen, Naturens påverkan, Olycka och kris och Om risker.
 
Målsättningen med Dinsäkerhet.se är att göra dig medveten om risker för att du ska kunna fatta bra beslut. Ibland handlar det också om att fatta bra beslut för andra i din omgivning. Det kan vara i din roll som förälder, barnbarn eller fritidsledare.
 
Vi vill underlätta för den enskilde att lösa ett specifikt problem eller en situation som handlar om säkerhet i hemmet och på fritiden. Vill du veta hur du släcker en mindre brand hemma, eller hur du minskar riskerna för att gamla mamma ska ramla så finns här både instruktiva filmer, checklistor och fördjupande texter om detta. Besökaren har även, möjlighet att kommentera den information vi har. På så sätt hoppas vi kunna skapa en dialog med våra besökare.
 

 
Publicerad: 2009-11-22 kl. 15:27
Kontakt: DinSäkerhet.se redaktionen@dinsakerhet.se