Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Revidering av SÄIFS 1996:4

Tipsa om artikeln
MSB har beslutat att revidera föreskrifterna SÄIFS 1996:4 om hantering av organiska peroxider.
Anledningen till revideringen är att de existerande föreskrifterna om hantering av organiska peroxider är otydliga på flera ställen, och att de behöver moderniseras och anpassas till rådande lagstiftning.

Avsikten är att de nya föreskrifterna om organiska peroxider ska ha samma tillämpningsområde som SÄIFS 1996:4, och att de ska anpassas till den ”nya” lagen om brandfarliga och explosiva varor och de föreskrifter som MSB har på området. Föreskrifterna ska även anpassas till CLP-förordningen (EU-förordning 1272/2008) samt till Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2011:19 och AFS 2008:13). De nederländska rekommendationerna om förvaring av organiska peroxider, PGS 8, ligger till grund vid utarbetandet av de nya föreskrifterna från MSB. Rekommendationerna PGS 8 (före detta CPR 3) är välrenommerade och används i hög grad internationellt vid hantering av organiska peroxider.

Publicerad: 2012-11-22 kl. 13:20
Kontakt:
Lorens Van Dam lorens.van.dam@msb.se

Beställ tryckta författningar

Beställ författningar

Beställ tryckta författningar (MSBFS och SRVFS) hos Norstedts Juridik AB.

Telefon: 08-598 191 90
epost: kundservice@nj.se


 
Prenumerera på Lag och rätt
 
 

www.lagrummet.se