Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Så fakturerar du MSB

Tipsa om artikeln
MSB kan hantera tre varianter av leverantörsfakturor - pappersfakturor, e-fakturor eller fakturaportal:

Pappersfakturor

Pappersfakturorna ska skickas till Frösön (MSB, FE 272
838 73 Frösön) där de skannas och skickas via fil till oss på MSB.

E-fakturor

För att kunna skicka e-fakturor krävs att leverantören registreras sig hos vår fakturaväxel, Itella i Strömsund. Därefter ska en koppling mellan leverantören och MSB godkännas innan leverantören kan skicka sina e-fakturor. Dessa skickas till Itella som dirigerar om dem till MSB.

Fakturaportal

En leverantör kan även skaffa en inloggning hos Itella där all fakturainformation kan registreras manuellt. Informationen omvandlas till en e-faktura som sedan skickas till oss.

Ovanstående tre varianter är de enda som godtas hos MSB. Får ni en faktura via e-post, sms eller annat sätt ska ni kontakta leverantören och begära en faktura av ovanstående slag. Fakturor ska alltid gå till Itella i Strömsund. Vi tar inte emot fakturor adresserade till något av våra tjänsteställen.

 

Märk fakturan

Faktura ska märkas med referensen CDIID: NNNNN där NNNNN motsvarar referens på ansvarig handläggare hos MSB.

 

Publicerad: 2014-03-18 kl. 12:57 | Senast granskad:2018-08-29 kl. 13:45