Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Samhällssäkerhet - 2017 års tema på svenska ambassaden i Washington

Tipsa om artikeln
2017 års tema på svenska ambassaden i Washington är samhällssäkerhet under namnet ’Safe and sound'.

En serie event och seminarier arrangeras av MSB och ett antal andra myndigheter på House of Sweden i Washington under 2017:

• Strengthen resilience at multiple levels - maj
• Global Health Security – Cross border threats - september
• Future accident scene and future first responder - oktober
• Preventive and Countering Violent Extremism - november
• Flows Across Borders - december

Svenska ambassaden i Washington D.C. arrangerar årliga teman i syfte att marknadsföra Sverige, svensk kompetens, kultur och svenska värderingar, men framför allt lyfta viktiga frågeställningar i USA. Samhällssäkerhet och krisberedskapsfrågor är ett område som kontinuerligt växt på den politiska agendan och i samhället generellt. Dessa frågor har även tilltagit i fokus mellan USA och Sverige. Med ökat antal händelser, större konsekvenser och minskade resurser är dessa frågor idag helt avgörande för vårt samhälle och våra relationer med andra länder.

'Safe and sound' innebär att MSB 2017 samarbetar mycket nära ambassaden med målet att lyfta viktiga frågeställningar inom detta område. MSB som har uppgiften att driva och tillhandahålla vårt bilaterala avtal (mellan Sverige och USA inom ramen för forskning och utveckling kring krisberedskap och för ett säkrare och mer resilient samhälle) ser 'Safe and sound' som en fantastik möjlighet att:

  • Sverige ska kunna tillgodogöra sig mer av USA:s forskning och utveckling inom området samhällssäkerhet som kan bidra till stärkt svensk krisberedskap. Enbart DHS hade en forskningsbudget på 9 miljarder sek 2015.
  • Skapa förutsättningar för flera forsknings- och utvecklingsprojekt inom ramen för Sveriges bilaterala avtal med USA inom forskning och utveckling kring krisberedskap och för ett säkrare och mer resilient samhälle.
  • Bidra till att öka Sveriges synlighet i Washington, DC och utgöra en plattform för den politiska ledningen och myndighetsledningar att lyfta frågor av svenskt intresse.
Publicerad: 2017-06-22 kl. 10:33
Kontakt:
Åsa Kyrk Gere Asa.KyrkGere@msb.se