Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nordiska generaldirektörer träffas

Tipsa om artikeln
De nordiska generaldirektörerna inom området samhällsskydd och beredskap träffas en gång per år för erfarenhets- och informationsutbyte. Senast möttes de på Svalbard i april 2010.

Mötena är av informell karaktär och fokus ligger på informationsutbyte mellan de nordiska länderna. Varje land ges tillfälle att presentera sina aktuella frågor och man informerar varandra om insatser som har genomförts nationellt och internationellt.

Norge bjöd in till det senaste mötet på Svalbard i april 2010. På mötet togs en stor mängd frågor upp. Aktuella projekt och utvecklingsarbeten samt kommande övningar inom respektive land redovisades. Deltagarna diskuterade erfarenheter från jordbävningen på Haiti och ställde frågan om hur det nordiska samarbetet kan få genomslag i ett större internationellt perspektiv och vad vi kan göra tillsammans. 

Det aktuella läget i det nordiska samarbetet inom ramarna för Haga-deklarationen gicks igenom med en redovisning av Haga-gruppernas arbete inom respektive område.

Finland arrangerar nästa nordiska GD-möte som äger rum i början av sommaren 2011.

Publicerad: 2010-12-17 kl. 11:46
Kontakt:
Julia Fredriksson Julia.Fredriksson@msb.se
Rolf Nordengren Rolf.Nordengren@msb.se