Msb.se - Hagagrupp - Övning
Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hagagrupp - Övning

Tipsa om artikeln
Hagagruppen Övning leds av Sverige.
Kontakt

Uppdrag

Översyn av pågående övningsverksamhet i de nordiska länderna, med visionen att öka det nordiska deltagandet vid respektive lands övningar.  Det kan även beaktas om internationella övningar kan vara en grund för en ökad samnordisk övningsverksamhet.

Gruppens arbete

  • Erfarenheter tillvaratas och utbyts. Det gäller bland annat övningsplanläggning, utvärderingar av övningar och metodikutveckling. Informationsutbyte sker via arbetsgruppsmöten, seminarier och konferenser. 
  • Ambitionen är att öka den nordiska delaktigheten inom ramen för planerade nationella och regionala tvärsektoriella övningar. De nordiska länderna kan aktivt involvera varandra i alla faser av övningsverksamheten.

Övningskalendrar

För att få en bättre överblick och underlätta arbetet med samordning av nationell övningsverksamhet har Norge, Danmark och Sverige tagit fram nationella övningskalendrar. Dessa presenteras här:

Danmark

Norge

Sverige

Publicerad: 2010-11-19 kl. 11:47 | Senast granskad:2017-06-08 kl. 14:30
Kontakt:
Christina Schenning Christina.Schenning@msb.se