Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

EU-projekt inom oljeskadeskydd

Tipsa om artikeln
Ansvaret för den svenska miljöräddningstjänsten vid oljeutsläpp fördelas i dag mellan flera statliga, regionala och lokala myndigheter.

MSB bistår vid behov kommunerna med personal och med material från de fem regionala oljeskyddsförråden. Vi utvecklar förmågan, utbildar, övar och anordnar seminarier för att stötta kommunerna i deras arbete med bland annat beredskapsplaner.

Enligt lagen och förordningen om skydd mot olyckor har kommunerna rätt till viss ersättning av staten för de kostnader som kommunerna drabbas av i samband med utsläpp av olja eller andra skadliga ämnen och de efterföljande saneringsinsatserna. MSB prövar sådana ersättningsfrågor. Vi deltar i Helsingforskommissionens (HELCOM) arbetsgrupp för bekämpningsfrågor, liksom i Köpenhamnsavtalet och i Arktiska rådet (EPPR).

Läs om EU-projekt inom oljeskadeskydd

Publicerad: 2013-09-18 kl. 10:14
Kontakt:
No such user