Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

EU-projekt om att mäta resiliens mot naturkatastrofer (U-SCORE)

Tipsa om artikeln
Pilotkommuner i Sverige, Storbritannien och Portugal deltar i ett EU-projekt, U-SCORE, om att mäta resiliens mot naturkatastrofer. Utveckling av arbetet med målkort (scorecard) är fokus för projektet som ska bidra till att reducera riskerna i kommunerna.

Inom ramen för kampanjen Making Cities Resilient, arbetar UNISDR med den privata sektorn (IBM och AECOM) för att utveckla ett verktyg som inte bara mäter städernas katastrofriskreducering arbeteoch anpassning till klimatförändringar.

Fem kommuner är utvalda i arbetet med att utveckla UNISDR Disaster Resilience Scorecard som ska testa verktyget och ge rekommendationer på förbättringar där andra europeiska städer som önskar att bedöma deras motståndskraft mot katastrofer sedan kan bygga på resultatet av detta projekt. Dessutom ska de ta fram underlag för handlingsplaner som kan öka resiliens mot katastrofer.

MSB driver projektet tillsammans med UNISDR, Portugals civilskyddsmyndighet (ANCP), UK Cabinet Office samt utvalda kommuner i Portugal (Amadora), England (Stoke-on-Trent och Salford) och Sverige (Arvika och Jönköping). 

 Läs mer om projektet och slutresultatet i följande publikation

Utvärdering av arbetet med Scorecard

Midterm workshop

Skip Navigation Links.

 

 

Final Workshop

Skip Navigation Links.

 

Publicerad: 2015-02-16 kl. 08:30 | Senast granskad:2016-06-27 kl. 13:31
Kontakt:
Anja Holmgren Anja.Holmgren@msb.se