Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

EU-finansierad verksamhet

Tipsa om artikeln
MSB deltar i olika EU-projekt och annan EU-finansierad verksamhet, exempelvis genomför MSB ett antal kurser på uppdrag av EU.

DRIVER

DRIVER - Driving Innovation in Crisis Management for European Resilience - är ett forsknings- och demonstrationsprojekt som syftar till att utveckla den europeiska krishanteringsförmågan att hantera allvarliga samhällsstörningar, främst på nationell, gränsöverskridande eller EU-nivå. Projektet ska bygga på och förstärka redan existerande krishanteringslösningar och system.

Under projektets gång ska en så kallad test-bed byggas som består av olika verksamheter i Europa där olika krishanteringslösningar ska testas och utvärderas. 

DRIVER:s test-bed kommer att utvecklas – och användas – av myndigheter, biståndsorganisationer, universitet, näringsliv och andra projektpartners under projektets gång.

37 aktörer från 15 länder deltar i projektet som startade 2014 och pågår till 2018. Från Sverige deltar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB och Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI i DRIVER. 

MSB ska under projektets gång bidra till att bygga upp DRIVER:s test-bed genom kunskapsöverföring, informationsinhämtning och utvärdering av projektresultat.  MSB:s verksamhetsställen ska utvecklas och användas för att testa och utvärdera olika krishanteringslösningar.

DRIVER är finansierat med medel från European Community's Seventh Framework Programme (FP7/2007-2013) under Grant Agreement n°607798.


http://www.driver-project.eu/

EU-kurser

EU-projekt inom oljeskadeskydd

EU-projekt inom skydd och säkerhet (ISITEP)

 

 

Publicerad: 2012-12-10 kl. 07:54 | Senast granskad:2013-09-18 kl. 10:35
Kontakt:
Julia Fredriksson Julia.Fredriksson@msb.se