Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utlysning: Planeringsmedel Horisont 2020

Tipsa om artikeln
MSB inbjuder koordinatorer och partners att ansöka om bidrag för planering av projekt inom EU:s ramprogram för forskning, Horisont 2020. Inriktningen ska vara mot samhällsskydd och beredskap.
Mer info och Ansökan

Utlysningen öppnar 2019-01-15
Sista ansökningsdag 2019-04-15

Inkomna ansökningar behandlas i två omgångar, med ansökningar inkomna under perioden 2019-01-08 till 2019-02-28 i första omgången och ansökningar inkomna under perioden 2019-03-01 till 2019-04-15 i den andra omgången.

Ett viktigt mål för MSB är att uppmuntra det svenska forskarsamhället att aktivt delta i europeiskt och internationellt forskningssamarbete och med olika åtgärder främja detta. MSB inbjuder därför koordinatorer och partners att ansöka om bidrag för planering av projekt inom EU:s ramprogram för forskning, Horisont 2020. Projektförslaget ska vara direkt anknutet till en utlysning inom Samhälleliga utmaningar (Societal challenges) och inriktningen ska vara mot samhällsskydd och beredskap.

Bidraget avser kostnader i samband med nätverksbyggande för konsortiebildning och kan omfatta omkostnader för resor, anordnande av möten och nedlagd tid för skrivande av ansökan. Bidraget uppgår till 150 000 SEK för koordinator och 50 000 SEK för partner. I beloppen ingår OH-kostnader.

Mer information och ansökan
Här bredvid finns länkar till den fullständiga utlysningstexten med information om ansökans innehåll, bedömningskriterier och beredning. Ansökan görs i MSB:s system för webbansökan.
OBSERVERA att bidraget endast omfattar planering av EU-projekt. MSB förbinder sig inte att bidra till medfinansiering av projektet om ansökan till EU beviljas.

Kontakt: forskning@msb.se

Publicerad: 2019-01-18 kl. 10:58
Kontakt: forskning@msb.se
Sök forskning