Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utlysningar av forskningsmedel

Tipsa om artikeln
Här hittar du information om pågående, kommande och avslutade utlysningar av forskningsmedel.
Din ansökan
När din ansökan kommit in till MSB hanteras den enligt en fastställd beredningsprocess.
 


Vanliga frågor och svar

 

MSB fördelar årligen cirka 110-120 miljoner kronor på forskningsprojekt för ökat samhällsskydd och beredskap. Fördelningen sker genom tematiska utlysningar av forskningsmedel då forskare och forskargrupper vid universitet och högskolor skickar in ansökningar om forskningsmedel. Alla utlysningar finns nämnda och kortfattat presenterade i MSB:s forskningsplan.

 

Pågående utlysningar

Ny utlysning: Multipla naturhändelser, steg 1

2018-06-15 kl. 14:14
MSB inbjuder forskare att ansöka om bidrag för forskningsprojekt inom området Multipla naturhändelser. Utlysningen sker i två steg och under steg 1 ombeds du som forskare att lämna in en intresseanmälan. Steg två kommer att genomföras innan jul.

Ny utlysning: Sakernas Internet

2018-05-03 kl. 13:48
MSB inbjuder forskare att ansöka om bidrag för forskningsprojekt inom området sakernas internet/Internet of Things (IoT), med fokus på säkerhet inom särskilt samhällsviktiga sektorer. MSB arbetar just nu med att byta ut den gamla ansökningsportalen vilket medför att du kan skicka in din ansökan i det nya ansökningssystemet preliminärt från sista augusti.

Ny utlysning: Smygande och utdragna samhällsstörningar

2018-03-28 kl. 09:24
MSB inbjuder forskare att ansöka om bidrag för forskningsprojekt inom området Smygande och utdragna samhällsstörningar. Utlysningen sker i två steg och under vårens utlysningsomgång ombeds du som forskare att lämna in en intresseanmälan. Steg två kommer att genomföras under hösten.
 
 

Kommande utlysningar

Riskkommunikation och individens beredskap för olyckor, kris och krig

2018-02-23 kl. 13:38
Vår omvärld har blivit allt mer oförutsägbar med framtida klimatförändringar och ett försämrat säkerhetspolitiskt läge. Planeringen och utvecklingen av ett civilt försvar har återupptagits. Mot bakgrund av detta öppnar MSB en utlysning inom området Riskkommunikation under senare delen av våren 2019.

Multipla naturhändelser

2018-02-19 kl. 10:41
I augusti 2018 öppnar MSB en utlysning inom området Kontinuitet och resiliens med fokus på Multipla naturhändelser. Vi välkomnar forskare att ansöka om bidrag för forskning.

Postdoktoralt stöd

2018-02-05 kl. 13:00
MSB utlyser finansiering av postdoktorala tjänster inom området samhällsskydd och beredskap. Sista ansökningsdag är torsdag den 27 september 2018. Beviljade projekt ska påbörjas under första halvåret 2019.

Perspektiv på samverkan och ledning – kommunikation

2017-06-13 kl. 11:32
Samverkan och ledning behöver kunna anpassas både till kända och oväntade händelser och involvera en komplex struktur av olika aktörer: lokala, regionala, nationella och internationella.

Informationssäkerhetskultur

2017-06-13 kl. 11:29
Frågor kring informationssäkerhetskultur fyller en viktig lucka i förmåga och förståelse kopplat till informations- och cybersäkerhet.
 
  

 
Publicerad: 2009-09-30 kl. 11:15
Kontakt: Forskning forskning@msb.se
Sök forskning