Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utlysningar av forskningsmedel

Tipsa om artikeln
Här hittar du information om pågående, kommande och avslutade utlysningar av forskningsmedel.
Din ansökan
När din ansökan kommit in till MSB hanteras den enligt en fastställd beredningsprocess.
 


Vanliga frågor och svar

 

MSB fördelar årligen cirka 110-120 miljoner kronor på forskningsprojekt för ökat samhällsskydd och beredskap. Fördelningen sker genom tematiska utlysningar av forskningsmedel då forskare och forskargrupper vid universitet och högskolor skickar in ansökningar om forskningsmedel. Alla utlysningar finns nämnda och kortfattat presenterade i MSB:s forskningsplan.

 

Pågående utlysningar

Forskningsutlysning: Brand och olyckor - åtgärder och effekter

2017-11-16 kl. 13:00
MSB avser att under ett års tid med start 2018 finansiera tre till fyra stycken förstudier på temat brand och olyckor - åtgärder och effekter. Budgeten är max 450 000 kr per förstudie.
 
 

Kommande utlysningar

Forskningsutlysningar 2017

2016-12-13 kl. 13:38
MSB har tagit fram en forskningsplan för 2017. I forskningsplanen pekar MSB ut den konkreta inriktningen och teman för forskningsverksamheten de kommande åren, och beskriver vilka utlysningar av forskningsmedel som planeras.
 
  

 
Publicerad: 2009-09-30 kl. 11:15
Kontakt: Forskning forskning@msb.se