Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

bro

Forskningsstrategi

Tipsa om artikeln
MSB:s forskningsstrategi sträcker sig över perioden 2014-2018. Strategin lyfter fram fem viktiga forskningsområden.
Kontakt
Per Sundström
Chef, Enheten för inriktning av forskning
forskning@msb.se
 

För att möta framtidens utmaningar inom området samhällsskydd och beredskap behövs forskningsbaserad kunskap. MSB har i uppdrag att inrikta och beställa forskning som bidrar till den kunskapen.

Forskning för ett säkrare samhälle - ny kunskap för framtidens utmaningar är MSB:s forskningsstrategi för perioden 2014-2018. Den lägger grunden för myndighetens forskningssatsningar de kommande åren.

Strategin identifierar och beskriver fem viktiga forskningsområden. Till dessa kommer sex perspektiv och ett antal grundläggande principer. Tillsammans utgör de beståndsdelarna i den forskning vars effekter ska bidra till ett säkrare samhälle.

Beställ eller ladda ned strategin

English version: Research for a safer society

Arbete pågår nu med framtagande av MSB:s nästa forskningsstrategi.

Intervju med Per Sundström

 

Publicerad: 2013-11-13 kl. 06:00 | Senast granskad:2013-11-11 kl. 10:41
Kontakt: Forskning forskning@msb.se
Sök forskning