Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förstoringsglas

MSB:s forskningsfinansiering

Tipsa om artikeln
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle. I det arbetet spelar kunskapsutveckling en viktig roll. Därför finansierar MSB forskning.

MSB:s inriktning och finansiering av forskning har sin utgångspunkt i samhällets kunskapsbehov. Forskningen ska vara relevant för området samhällsskydd och beredskap och den ska hålla god vetenskaplig kvalitet. Den forskning som MSB stödjer är i första hand tillämpad. Det innebär att den leder till ny förståelse, nya metoder eller nya produkter som ger ett säkrare samhälle.

MSB har en årlig forskningsbudget på ca 120 miljoner kronor. Merparten av medlen fördelas efter utlysnings- och ansökningsförfarande och kan sökas av forskare och forskargrupper vid högskolor, universitet och forskningsinstitut. MSB välkomnar medverkan från näringsliv och andra intressenter i forskningsansökningar och projekt men den vägledande principen är att huvudsökande ska ha sin hemvist på universitet, högskola eller forskningsinstitut.

Forskningen omfattar många vetenskapliga discipliner. För att på ett bättre sätt kunna analysera och förstå fenomen i samhället och tillämpa resultaten av forskningen uppmuntrar MSB mång- och tvärvetenskapliga ansatser. MSB samverkar med många myndigheter, näringsliv och organisationer, både i och utanför Sverige.

På dessa sidor kan du bland annat läsa om MSB:s forskningsprogram och aktuella utlysningar. Vill du veta mer om de forskningsprojekt som vi finansierar? Då hittar du dem i Kunskapsbanken.

Publicerad: 2010-11-10 kl. 09:54
Kontakt: Forskning forskning@msb.se
Sök forskning