Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rapporter

Forskning finansierad av MSB

Tipsa om artikeln
MSB stödjer för närvarande ett 60-tal forskningsaktiviteter (du hittar projekten och deras resultat i Kunskapsbanken). På dessa sidor hittar du beskrivningar av de särskilda forskningssatsningar som finns, bland annat samarbetet med USA.

Vill du ha en översikt av MSB-finansierad forskning? Ladda hem en broschyr med korta beskrivningar av pågående forskning.
Forskning pågår (PDF, öppnas i nytt fönster)

Läs mer om projekten:
Till sidorna om forskningsprojekt och forskningsresultat i Kunskapsbanken 

Forskningen som MSB finansierar sträcker sig oftast över flera år, till skillnad från de studier MSB finansierar som får vara på max ett år. Forskningen studerar ofta komplexa problemområden där det finns många olika frågeställningar.

Forskningen startar oftast med en forskningsutlysning där forskare kan söka medel i konkurrens med varandra, som utgår från en forskningsplan som beskriver vilka områden som MSB tänker satsa på de kommande åren. Därefter tas utlysningar fram som mer utförligt beskriver det område som MSB vill ha in forskningsansökningar inom. Det finns dock fortfarande frihet för forskarna att inom en utlysnings tematiska ramar formulera forskningsinriktning, vilka problem som ska studeras, med vilka metoder etc. MSB och externa experter bedömer alla inkomna ansökningar utifrån behov, relevans och vetenskaplig kvalitet innan valet görs av vilka projekt som ska finansieras.

Publicerad: 2009-09-30 kl. 11:18 | Senast granskad:2017-12-20 kl. 15:20
Kontakt: Forskning forskning@msb.se
Sök forskning