Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Emma Steen - utredare, Enheten för samverkan och planering

Tipsa om artikeln
Krisberedskapen har följt henne genom både utbildning och tidigare jobb då hon tog en examen i statsvetenskap med inriktning mot krishantering och internationell samverkan.

Vad har du för utbildning?

- Jag är statsvetare och tog examen från Försvarshögskolan 2012 med inriktning mot krishantering och internationell samverkan.

Vad har du arbetat med tidigare?

- Jag har varit på Regeringskansliet och jobbade där i 5 år innan jag kom till MSB för ett år sedan. Jag jobbar idag med krisberedskap, vilket jag också gjort tidigare.

Vad arbetar du med?

- Vi på enheten jobbar med planering, förmågeutveckling, finansiering inom krisberedskapen och det civila försvaret. Det handlar mycket om att stödja bland annat, myndigheter, kommuner, landsting och frivilligorganisationer, genom bland annat metodstöd och vägledningar. Enheten som jag jobbar på, arbetar också med finansiering och fördelning av bidrag för att utveckla krisberedskapen och det civila försvaret.

Hur kan en dag på MSB se ut för dig?

- Det är väldigt olika! Ena dagen är jag på kontoret, medan jag nästa dag kan vara nere i Skåne på konferens. Mitt jobb varierar väldigt mycket. Det senaste året har jag tillsammans med ett antal av mina kollegor haft fokus på att ta fram en vägledning till myndigheter. Jag har då haft rollen som projektledare för det projektet. Eftersom vi behövt input från målgrupperna i arbetet för att kunna ta fram ett användbart stöd, så har vi arrangerat ett antal workshops och seminarier, vilket också är en stor del av jobbet. Vi på enheten får även förfrågningar om att komma och föreläsa och närvara vid olika konferenser.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Att jag får möjlighet att utvecklas och lära mig saker genom att få gå utbildningar och att organisationen tror på min förmåga. När jag var helt ny fick jag frågan om jag ville leda ett projekt, vilket jag aldrig gjort tidigare. Men ledningen hade tilltro till mig vilket är väldigt kul. Dessutom får jag träffa aktörerna på annat sätt. Det är mer direkt och på ett sätt jag inte gjort tidigare, vilket gjort att jag lärt mig väldigt mycket. Det har gett mig nya perspektiv!

Varför valde du MSB?

- För att kunna utvecklas! Jag ville fortsätta jobba med krisberedskapsfrågor och MSB kände jag till sedan tidigare så det var ett naturligt steg för mig att ta.

Är du själv en "prepper", i och med att du jobbar mycket med krisberedskapsfrågor?

- Nja, haha. Det är enklare att veta vad man bör ha hemma än att ha det själv. Men jag jobbar på det! Jag har precis köpt hem ett stormkök och nästa steg är nog att skaffa vattendunkar. Men klara mig ett par dagar, det skulle jag absolut göra!

Publicerad: 2018-09-11 kl. 09:11
Kontakt: HR-enheten kontaktaHR@msb.se