Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Christina Andersson

Christina Andersson - handläggare, Enheten för brand- och olycksförebyggande arbete

Tipsa om artikeln
Christina Andersson jobbar som handläggare med fokus på att kommunicera hot, risker och beredskap till privatpersoner.

Vad har du för utbildning?

- Jag har bland annat gått en medieutbildning på folkhögskola. Har sedan också läst enstaka kurser i historia och samhällsvetenskap på Uppsala Universitet.

Vad har du arbetat med tidigare?

- Jag jobbade som journalist innan jag blev statlig anställd. Därefter började jag arbeta på en myndighetstidning och senare var jag informationschef på en myndighet i två år. När myndigheten jag jobbade på lades ned blev jag flyttad till MSB som då var alldeles ny, och här är jag fortfarande!

Vad arbetar du med?

- Idag är mitt fokus på riskkommunikation vilket innebär att kommunicera hot och risker till privatpersoner. Framför allt handlar det om hur man förbereder sig och hur man ska klara sig en tid om samhället inte funkar som vi är vana vid av någon anledning.

- Vi jobbar även med frågor som handlar om totalförsvaret nu, vilket också är nytt för MSB. Innan har det mer varit kriser i fredstid för min del, men nu är det också om krigsfara och ytterst krig.

Hur kan en dag på MSB se ut för dig?

- Det är väldigt olika! Senaste året har jag varit projektansvarig, vilket innebär att jag jobbat med allt från kommunikationsfrågor till budgetfrågor.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Fönstret för riskkommunikation är vidöppet så som det kanske aldrig varit förr, vilket är oerhört kul och stimulerande. Speciellt under de senaste 2-3 åren har jag tyckt att det varit väldigt kul att jobba då mitt arbete har haft så tydliga konsekvenser och utfall i samhället.

- Jag trivs också med att jag som handläggare får ett stort eget ansvar och jag uppskattar verkligen friheten under ansvar som jag får.

Varför valde du MSB?

- Egentligen har jag stått still, men organisationen runt om kring mig har förändrats när myndigheter har lagts ned eller omorganiserats vilket gjorde att jag tillslut hamnade på MSB när den bildades.

Hur kom du in på riskkommunikation och krisberedskap?

- Man kan säga att jag slank in på ett bananskal! Tanken var att jag skulle fortsätta som journalist, men när jag fick chansen att bli redaktör för en myndighetstidning med fokus på säkerhet och beredskap så väcktes intresset. Jag skrev mycket om dessa frågor, lärde mig mycket, och ju mer jag lärde mig desto roligare blev det. Idag tycker jag att det är superspännande med dessa frågor!

Publicerad: 2018-09-11 kl. 10:15
Kontakt: HR-enheten kontaktaHR@msb.se