Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utvärderingar och analyser

MSB utför strategiska analyser och utvärderingar. Det övergripande syftet är att främja ny kunskap och att lära av erfarenheter.
Förstoringsglas

Långsiktig strategisk analys

MSB:s långsiktiga strategiska analys fokuserar på långsiktiga frågeställningar, analyser och vägvalsresonemang inom samhällsskydd och beredskap.

Nationell risk- och förmågebedömning

Varje år lämnar MSB en nationell risk- och förmågebedömning (NRFB) till regeringen. Det är en analys som övergripande beskriver hot och risker. Den beskriver även vad som har gjorts och återstår att göra vad gäller samhällets förmåga att förebygga och hantera kriser och att stärka det civila försvaret.
Samverkan

Samlade bedömningar

Vårt samhälles krisberedskapsförmåga handlar om att vidta åtgärder för att motstå och hantera kriser. Olika verksamheter i samhället måste samverka för att åstadkomma detta.
Rapporter

Utvärdering

MSB utvärderar hur de åtgärder som vidtagits för att stärka samhällets skydd och beredskap mot olyckor och kriser har genomförts och om de fått önskad effekt. Det övergripande syftet med utvärderingarna är att främja ny kunskap och att lära av erfarenheter.
Sök statistik
Sök statistik
 
Lagar