Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brandväg

Stöd till tillsyn LSO

Tipsa om artikeln
I MSB:s uppdrag ingår bland annat att arbeta för ökad brandsäkerhet i samhället. Detta arbete bedrivs exempelvis bland annat genom vägledning till kommunerna för den förebyggande verksamheten.
En viktig del i kommunernas förebyggande verksamhet är att genomföra tillsyn av den enskildes skyldigheter enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor, LSO.
 
Syftet med det som finns presenterat på dessa sidor är att kunna ge svar på vanliga frågor i tillsynsarbetet och att kunna ge stöd till kommunerna när det gäller till exempel planering, genomförande, uppföljning och utvärdering, bedömningar om brandskyddet är i skälig omfattning samt de juridiska frågor som uppkommer i samband med tillsynsarbetet.
Publicerad: 2010-02-18 kl. 15:30
Kontakt:
Eleonor Storm Eleonor.Storm@msb.se