Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vad händer när havet stiger?

Tipsa om artikeln
Att havsnivåerna stiger råder det knappast något tvivel om. Men hur fort går det? Och vad innebär extrem-situationer som storm och skyfall? Det är omöjligt att veta exakt - ändå måste vi planera för det som kan hända.
Fakta
Projektets titel:
Stigande havsnivåer - planering och design av ett föränderligt landskap.
 
Projektansvarig forskare: 
Tomas Germundsson
 
Utförare:
Lunds universitet
 
Projekttid:
2012-2015
 
 
Läs mer
Kontakt MSB
Projektet undersöker hur förväntningarna på stigande havsnivåer påverkar planering och design av stad och kust, men söker också efter alternativa synsätt: Hur planerar och designar vi för det osäkra?
 
Planerna inför detta hot kan se olika ut på olika platser. Till exempel kan angränsande kommuner tolka klimatförändringen och dess effekter på skilda sätt. Vad får det för konsekvenser, och hur kan medvetenheten kring planerings- och utformnings-strategier ökas?
 
Projektets mål är att beskriva och analysera hur den nuvarande planeringen inför hotet om stigande havsnivåer ser ut, och hur den påverkar utformningen av stad och landskap i stort.
 
Publicerad: 2012-10-11 kl. 16:29
Kontakt: Björn Kerlin bjorn.kerlin@msb.se