Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Genus, räddningstjänst och organisation

Tipsa om artikeln
Forskningsprojektet "Genus, räddningstjänst och organisation" syftar till att producera hållbar jämställdhet och mångfald inom den kommunala räddningstjänsten genom att kombinera interaktiva forskningsmetoder med intersektionella perspektiv.
Fakta
Projekttitel:
Genus, Räddningstjänst och Organisation
 
Projektansvarig forskare:
Ulf Mellström
 
Utförare:
Luleå tekniska universitet
 
Projekttid:
2010 - 2013
 
 
Slutrapport
Kontakt MSB
Tel: 010-240 53 75
 
GRO består av sex forskningsprojekt inom tre områden:
  1. Utbildning
  2. Teknik och organisation
  3. Politiska processer och organisering i relation till jämställdhets- och mångfaldsarbete.
Den kommunala räddningstjänsten står i centrum för samtliga delprojekt. Utgångspunkten är att förutsättningar för förändringar inom organisationen är beroende av dess strukturella kontext, i synnerhet relationer till MSB och kommuner.

Forskningsprojekten inom programmet belyser i olika avseenden dessa relationer. Inte minst erbjuder den metodologiska interaktiva ansatsen att dessa parter inkluderas i den lärandeprocess som ramforskningsprogrammet syftar till.
 
Ramforskningsprogrammets akademiska struktur bygger på att en grupp seniora och mycket väl meriterade forskare fungerar som handledare och mentorer för gruppen yngre forskare bestående av nyligen disputerade forskare och en doktorand.
Publicerad: 2010-12-09 kl. 08:50
Kontakt: Björn Kerlin bjorn.kerlin@msb.se
Sök forskning