Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 
Strategiskt beslutsunderlag baserat på miljö- och riskfrågor
 

Strategiskt beslutsunderlag baserat på miljö- och riskfrågor

Tipsa om artikeln
Projektet syftar till att utveckla ett ramverk med en verktygslåda som kan användas för att integrera miljö, säkerhet, etik och ekonomi så att beslut kan fattas med både risk- och miljöhänsyn där ekonomiska och etiska aspekter beaktas.
Fakta
Projekttitel:
Strategiskt beslutunderlag baserat på miljö- och riskfrågor
 
Projektansvarig forskare:
Göran Finnveden
 
Utförare:
Kungliga Tekniska Högskolan
 
Projekttid:
2007 - 2011
 
 
Slutrapport
Kontakt MSB
Många beslutssituationer berör både säkerhet och miljö. I praktiken fattas dock många beslut utan en helhetsbild och beslut fattas antingen med fokus på säkerhet eller miljö. Detta gör att det finns lägen då dessa två områden kommer i konflikt, dvs. det mest miljövänliga är inte det säkraste och tvärtom. Om ett beslut grundar sig på miljöhänsyn eller säkerhetstänkande beror idag främst på inom vilket område beslutsfattaren befinner sig.
 
Projektet syftar till att utveckla ett ramverk med en verktygslåda som kan användas för att integrera miljö, säkerhet, etik och ekonomi så att beslut kan fattas med både risk- och miljöhänsyn där ekonomiska och etiska aspekter beaktas.   Vi studerar ett fall, destruktion av ammunition, ur både risk-, miljö-, ekonomisk- och etisk synpunkt. Syftet är också att öka kunskapen om för- och nackdelar med olika destruktionmetoder.
 
Publicerad: 2010-11-23 kl. 13:04
Kontakt:
Björn Kerlin Bjorn.Kerlin@msb.se
Sök forskning