Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 
Övningar som gynnar samverkan
 

Övningar som gynnar samverkan

Tipsa om artikeln
Effekten av samverkansövningar är ofta, tvärt emot vad man kan förvänta sig, långa väntetider, ofrivillig passivitet och tröga uppstarter. Orsaken är att övningarna inte är kopplade till behovet att arbeta gränsöverskridande vid allvarliga händelser.
Fakta
Projekttitel:
Samverkansövning - från parallell till synkron
 
 
Projektansvarig forskare:
Eric Carlström
 
Utförare:
Högskolan Väst
 
Projekttid:
2011-2014
 

I stället repeterar övningarna väl inarbetade rutiner där olika yrkesgrupper arbetar sida vid sida eller i turordning. Var och en gör sitt även när behoven är organisationsövergripande. Vid verkliga olyckor kommer därför insatserna att försenas, skadorna bli mer omfattande och lidandet större än nödvändigt.

 

Tanken med samverkansövningar är att de ska öka säkerheten i samhället vid olyckshändelser. Dessutom förväntar vi oss att normaliseringen efter en olyckshändelse sker smidigare än om vi inte skulle öva. Vår ambition med detta projekt är att skapa samverkansövningar som uppfyller dessa förväntningar.

Ny metod för att arbeta över organisationsgränserna

Studiens syfte är utveckla en övningsform som lär medarbetare i blåljusorganisationer att arbeta gränsöverskridande och prestigelöst. Vi kommer att utveckla en modell för övningar som har fokus på samverkan mellan organisationer på olika nivåer. Modellen bidrar till att medarbetarna identifierar och utvecklar sitt eget beteende när de samverkar. Den avslöjar också rutiner och regler som hindrar samverkan. Meningen är att stärka den individuella förmågan att samverka, att initiera organisationsutveckling och att se över rutiner som hindrar samverkan.

Publicerad: 2013-05-15 kl. 16:27
Kontakt: forskning@msb.se
Sök forskning