Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 
Gemensam lägesbild?
 

Gemensam lägesbild?

Tipsa om artikeln
Forskningsprojektet syftar till att studera hur räddningstjänst i samverkan med andra aktörer vid mindre och större händelser etablerar och hanterar en gemensam lägesbild.
Fakta
Projektansvarig forskare:
Urban Nulden
 
Utförare:
Göteborgs universitet
 
Projekttid:
2009  - 2011
 
 
Kontakt MSB
Det finns i nuläget ett behov av kunskap om vad det centrala begreppet gemensam lägesbild innebär i samhällets krishantering. Projekt kommer att generera resultat av relevans och betydelse för hur samhällets krisledning bör organiseras och hur teknikstöd skall användas och utformas för att erbjuda effektiv tvärsektoriell krisledningsförmåga på kommunal, regional och nationell nivå.
 
Problemställningen i projektet är följande: Vilka sociala interaktioner under räddningsinsats ligger till grund för en gemensam lägesbild? Samt: Hur används olika former av informationsteknologi i dessa interaktioner?
 
Projektets förväntade resultat är bland annat en problematisering och konceptualisering av begreppet gemensam lägesbild. Målgrupper för projektresultatet är räddningstjänster och de aktörer som räddningstjänsterna samarbetar med.
Publicerad: 2010-11-26 kl. 08:43
Kontakt:
Björn Kerlin Bjorn.Kerlin@msb.se
Sök forskning