Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 
Beslutsfattare och medborgare behöver förstå varandra vid kriser
 

Beslutsfattare och medborgare behöver förstå varandra vid kriser

Tipsa om artikeln
Människor flyr i panik, är totalt hjälplösa och beroende av myndigheters hjälp, rusar till allmänna skyddsrum för att bli omhändertagna, plundrar och beter sig asocialt. Stämmer den här bilden av våra reaktioner och behov av stöd?
Fakta
Projektets titel:
Krav, förväntningar och myter i samspelet mellan krishanteringens professionella aktörer och det berörda samhället.
 
Projektansvarig forskare: 
Ann Enander
 
Utförare:
Försvarshögskolan
 
Projekttid:
2012-2014
 
 
Kontakt MSB
Myter och felaktiga antaganden om hur människor beter sig i svåra situationer är seglivade och kan få allvarliga konsekvenser för effektiv krishantering.

Syftet med projektet är att studera de ömsesidiga krav, föreställningar och förväntningar som skapar villkor för samspelet mellan beslutsfattare och medborgare, samt att belysa hur beslutsfattare kan utvecklas och stärkas i sitt krisledarskap.
 
Projektet förväntas dels bidra med kunskap om vad som krävs för att axla en stödjande och ledande roll gentemot medborgarna, dels bidra med verktyg för att utveckla förmågan hos krishanteringens aktörer. Projektet avser också bidra vetenskapligt inom ledarskapsområdet.
Publicerad: 2012-10-11 kl. 16:53
Kontakt: Björn Kerlin bjorn.kerlin@msb.se
Sök forskning