Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Om Nationellt forum för olycksutredning (NFO)

Tipsa om artikeln
NFO är ett nätverk mellan myndigheter, näringsliv och forskningsinstitutioner. Nätverkets syfte är att gynna erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling inom området lärande från olyckor, med fokus på olycksutredning.
Kontakt
Ordförande NFO
 
Sekreterare NFO
 
Nätverket behandlar bland annat olycksutredningsmetodik, säkerhetskultur, samverkan vid utredningsarbete, sekretess och andra juridiska frågor. Vidare arbetar NFO med utbildningsfrågor, handböcker, information och konferenser inom olycksutredningsområdet.

Arbetsformer

NFO är sammansatt av representanter från myndigheter, näringslivet och andra organisationer som arbetar med olycksutredningar. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ansvarar för ordförandeskap och sekretariatsfunktionen. Gruppen träffas fyra gånger per år för att diskutera gemensamma frågeställningar och projekt. För särskilda frågor utses tillfälliga arbetsgrupper. Finansieringen av olika projekt kan variera beroende på medlemmars behov och resurser.
 
NFO:s medlemmar

Bakgrund

NFO kommer ur en nationell referensgrupp för olycksutredning, som bildades 2007 inom ramen för Rådet för lärande från olyckor vid Nationellt centrum för lärande av olyckor (NCO). Centrumet var en del av Räddningsverket och upphörde när MSB bildades den 1 januari 2009. Behovet av ett nationellt nätverk för olycksutredning fanns kvar och en nystart med namnbyte och omprövning av mål och syfte skedde hösten 2009.

Summeringar av verksamhetsår

Skip Navigation Links.

 
Publicerad: 2011-05-17 kl. 14:08 | Senast granskad:2018-03-22 kl. 15:14
Kontakt:
Mattias Strömgren Mattias.Stromgren@msb.se

Erfarenheter från Tjugofyra7
Erfarenheter från Tjugofyra7
 

Sök statistik
Sök statistik
 
RIB
RIB