Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Olycksundersökning

Här presenteras ett urval av olycksundersökningar som sker i kommunerna. Här hittar du även olycksundersökningar som MSB genomför tillsammans med andra myndigheter.

Kommunala olycksundersökningar

Här publiceras de olycksundersökningar som skickats in till MSB, utifrån Lagen om skydd mot olyckor. Olycksundersökningarna är sorterade utifrån händelsetyperna i räddningstjänstens insatsrapport.

Stöd till kommunen

Förutsättningarna för kommunerna skiljer sig mycket åt avseende resurser och kompetens för utredning och erfarenhetsåterföring från olyckor. För mer ovanliga olyckor är olycksundersökningar den enda framkomliga vägen för ett bättre lärande.

Vägledningar olycksundersökning

Nedan kan du ta del av MSB:s vägledningar för olycksundersökning. Syftet är att underlätta för utredaren att fånga rätt data i ett tidigt skede efter olyckan.

Nationella olycksundersökningar och sammanställningar

Olycksundersökningar och sammanställningar av nationellt intresse som MSB initierat eller genomfört.

Nationellt forum för olycksutredning - NFO

NFO är ett nätverk mellan myndigheter, näringsliv och forskningsinstitutioner. Nätverkets syfte är att gynna erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling inom området lärande från olyckor, med fokus på olycksutredning.

Erfarenheter från Tjugofyra7
Erfarenheter från Tjugofyra7
 

Sök statistik
Sök statistik
 
RIB
RIB