Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Observatörsinsatser

Tipsa om artikeln
I samband med större eller särskilt intressanta olyckor eller kriser genomför MSB och andra myndigheter så kallade observatörsinsatser, både nationellt och internationellt, för att på plats lära av såväl insatserna som hur samarbete och förebyggande åtgärder fungerat.

Observatörsinsats Västmanland

Branden startade den 31 juli. De första observatörerna var på plats den 5 augusti och därefter deltog i olika omgångar flera observatörer under den tid räddnings insatsernaoch det inledande återställningsarbetet bedrevs.

Skogsbranden i Västmanland 2014: observatörsrapport
Denna rapport redovisar resultatet av den observatörsinsats som MSB genomfört med anledning av den omfattande skogsbranden i Västmanland ...
Publikationsnummer:
MSB798
 
 

Faktablad om skogsbranden i Västmanland

Observatörsinsats Australien

Översvämningar i Queensland december 2010 - januari 2011 orsakades av extrema regn och cyklonen Yasin. Vi belyser det civila samhällets samlade förmåga att hantera och återhämta sig efter extrema händelser och påfrestningar.
Hanteringen av de omfattande naturkatastroferna i Queensland 2011: observatörsrapport
En myndighetsgemensam observatörsresa genomfördes våren 2012 för att lära av erfarenheterna av den omfattande naturkatastrofen 2011 i Que...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB424
Antal
Ej i lager
 

Observatörsinsats Japan

Den 11 mars 2011 inträffade en jordbävning i havet utanför Japans kust som gav upphov till en flodvåg som drabbade närliggande delar av den japanska kusten och orsakade stor förödelse. Flodvågen ledde i sin tur till ett kärnkraftshaveri som i efterhand klassats till 7 på INES-skalan. Katastrofen bestod av flera händelser (jordbävning, tsunami, kärnkraftshaveri) som drabbade ett samhälle med väl utbyggd infrastruktur och god tillgång till resurser. Observatörsinsatsen inriktade sig dels på det katastrofmedicinska perspektivet, dels på saneringsaspekterna efter kärnkrafthaveriet.
 
 
Rapporter från observatörsinsatser, liksom material från erfarenhetskonferenser finns att söka fram i MSB:s publikationer.
Publicerad: 2014-03-06 kl. 10:00 | Senast granskad:2015-03-25 kl. 15:33
Kontakt:
Marianne Stålheim Marianne.Stalheim@msb.se

Erfarenheter från Tjugofyra7
Erfarenheter från Tjugofyra7
 

Sök statistik
Sök statistik
 
RIB
RIB