Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kunskapsbank

Kunskapsbanken är en källa till kunskapsutveckling inom många områden. Här kan du hitta publikationer, statistik, forskningsresultat, utvärderingar och analyser, erfarenheter från olyckor och kriser, databaser och annat som är användbart för alla som arbetar inom området samhällsskydd och beredskap.
Fyr

Statistik

Hos MSB kan du hämta statistik och analyser kring olyckor och skador, individers uppfattning av trygghet och säkerhet, samhällskostnader, säkerhets- och krishanteringsarbete. Du kan själv söka i statistiken via webbverktyget IDA.
Ledning vid olycka.

Erfarenheter från olyckor & kriser

Det är viktigt att försöka dra lärdomar av de olyckor och kriser som sker och att använda denna kunskap i sitt förebyggande och förberedande arbete. MSB presenterar erfarenheter av olyckor, tillbud och kriser dels i form av statistik, dels i form av utredningar, rapporter och olika databaser.
Stabilitetskartering

Kartor

På de här sidorna hittar du användbart kartmaterial, bland annat brandriskkartor och översvämningskartering.

Forskningsresultat

MSB finansierar forskning för ett säkrare samhälle för 110-120 miljoner kronor årligen. Här kan du läsa om projekten och deras resultat. Projekten är grupperade i ämnesområden som du hittar i vänstermenyn. Det är både genomförda projekt och nystartade. Utöver MSB-projekt hittar du även äldre projekt och studier från de tidigare myndigheterna Krisberedskapsmyndigheten och Räddningsverket.
Förstoringsglas

Utvärderingar & strategiska analyser

MSB utför strategiska analyser och utvärderingar. Det övergripande syftet är att främja ny kunskap och att lära av erfarenheter.