Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakelinförande – ledningsplatser

Tipsa om artikeln
MSB finansierar till exempel Rakelutrustningen vid länsstyrelsernas ledningsplatser och har möjlighet att ge stöd till landstingens ledningsplatser och kommunala ledningsplatser med upp till 50 procent av investeringskostnaderna.
Kontaktpersoner
Henrik Larsson
henrik.larsson@msb.se
 
MSB:s växel 0771-240 240
 
Detta innebär att man numera kan söka bidrag från krisberedskapsanslaget (anslag 2:4) för att investera i Rakel på ledningsplatser.

Rakelinförande vid ledningsplatser

Processbeskrivningen visar flödet i arbetsgången från begäran av stöd fram till införande av Rakel på ledningsplatser.
 
Övriga dokument ska stötta införandet av Rakel på ledningsplatser genom rekommendationer utifrån bifogade mallar.
  

Regional samverkansanalys

En samverkansanalys genomförs i samråd med berörda myndigheter och organisationer som man har behov av att samverka med. I arbetet ingår det även att analysera hur denna samverkan ska genomföras.

 

I analysarbetet tittar man på både samverkan i det dagliga arbetet men även på hur samverkan ska genomföras vid extraordinära händelser. Detta för bland annat identifiering och utveckling av Rakelabonnenter och talgrupper.

 

Exempel på samverkansanalyser

Kalmar län har lagt ner ett stort arbete på att lösa sina samverkansanalyser och utifrån deras arbete lämnas möjligheter att kopiera lösningar.

 

 
 
Publicerad: 2011-03-03 kl. 08:33
Kontakt:
Henrik Larsson Henrik.Larsson@msb.se
Nytt Samverkan & ledning
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10