Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Aktiviteter i projektet Blåljus

Tipsa om artikeln
Projektets aktiviteter strävar efter att öka kunskapsutbytet mellan olika aktörer inom samhällsskydd och att skapa gemensamma perspektiv för ändamålsenlig utbildning inom risk och förebyggande. Målet är att utveckla ett pedagogiskt ramverk och en plattform för utbyte med validerat och för alla aktörer relevant innehåll.

Forskarledda workshops

Innehåll och utformning av den pedagogiska plattformen ska baseras på en inventering av kunskapsläget inom planering och genomföring av träning och utbildning, och ett arbete med workshops med yrkesverksam blåljuspersonal och instruktörer där kunskapssammanställningen diskuteras och utvärderas så att teori och praxis från fältet kommer samman.

Demonstrationsövningar

Identifierade behov och framtagna utbildningsmoduler ska testas i en serie demonstrationsövningar, för att bidra med kunskap och gemensamma perspektiv för operativ blåljuspersonal inom riskbedömning, träning och beredskap. I projektet kommer även erfarenhetsutbyte med svenska och europeiska utbildningsaktörer äga rum.

Genom att tillsammans utveckla utbildningsformer med gemensamma perspektiv på samhällsskydd kan de förändrade kraven på ändamålsenliga utbildningar inom risk- och förebyggandeområdet mötas. Rätt kompetens kombinerad med en gemensam problemförståelse är grunden för att samverkan ska fungera.

Publicerad: 2017-06-01 kl. 11:36
Kontakt:
Tanja Ståhle Tanja.Stahle@msb.se

Region östergötlands logotyp

Logotyp - Räddningstjänsten syd

Polisens logotyp


MSB:s logotyp
Logotyp - Europeiska unionen fonden för inre säkerhet

 
 
Organisationer i projektet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Katastrofmedicinskt centrum (KMC), Polisen och Räddningstjänsten Syd.