Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Polisbil, brandbil och ambulans

Projektet Blåljus

Tipsa om artikeln
Målet för projektet Blåljus är att ta fram en gemensam utbildningsplattform för området skydd, undsättning och vård. På den här sidan kommer du att kunna följa projektet.
Kontakt

Projektpartners kontakt:

Tanja Ståhle (Projektledare) Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)
E-post:
tanja.stahle@msb.se
Tel: 010-240 36 26

Carl-Oscar Jonson Katastrofmedicinskt centrum (KMC)
E-post:
carl-oscar.jonson@regionostergotland.se

Lynn Ranåker Räddningstjänsten-Syd
E-post:
lynn.ranaker@rsyd.se

 

Om projektet Blåljus

Projekt Blåljus pågår 2017 – 2019. Projektets syfte är att stärka kunskapen om förebyggande och förberedande åtgärder samt tvärsektoriell samverkan inom dagens grundutbildningar för ett yrke inom räddningstjänst, prehospital vård och polis. Detta uppnås genom att aktörer inom samhällsskydd tillsammans identifierar gemensamma utgångspunkter och behov. Med detta som grund kommer projektet att utveckla förslag till gemensamma koncept eller praktiska moment vilka prövas, utvärderas och - om de bedöms fungera - omsätts i konkret utbildning.

Organisationer i projektet

Organisationer som deltar i projektet är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Katastrofmedicinskt centrum (KMC) och Räddningstjänsten Syd. Under 2017 kommer vi att etablera ett samarbete med Polisen.

Genom att tillsammans utveckla utbildningsformer med gemensamma perspektiv på samhällsskydd kan de förändrade kraven på ändamålsenliga utbildningar inom risk- och förebyggandeområdet mötas. Rätt kompetens kombinerad med en gemensam problemförståelse är grunden för att samverkan ska fungera.

Här kan du läsa mer om aktiviteterna i projektet

Publicerad: 2017-05-15 kl. 14:46
Kontakt: Projektet Blåljus

Region östergötlands logotyp

Logotyp - Räddningstjänsten syd

 


MSB:s logotyp
Logotyp - Europeiska unionen fonden för inre säkerhet

 
 
Organisationer i projektet

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Katastrofmedicinskt centrum (KMC) och Räddningstjänsten Syd. Under 2017 kommer vi att etablera ett samarbete med Polisen.