Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Projekt ERIA - Early Responders Innovation Arena

Tipsa om artikeln
Projektet ERIAs syfte är att stödja utvecklingen av ett svenskt innovationssystem för krisberedskap.
Kontakt

Tanja Ståhle
projektledare
tanja.stahle@msb.se
010-240 36 26

 

Om ERIA

Målet för projektet är att med utgångspunkt i MSB:s utbildningsverksamhet skapa ett koncept för en öppen och ändamålsenlig infrastruktur och metodik som kan stödja utvecklingen av behovsprövade, validerade och verklighetsanpassade lösningar inom samhällssäkerhetsområdet. Dessa lösningar kan vara såväl tekniska som metodbaserade eller organisatoriska. Projektet ERIA ska också verka för en bred samverkan med andra verklighetslabb och testbäddar för att förstärka gemensam metodutveckling, systematik och samordning. Projektet pågår mellan 2017 – 2019 och genomförs med stöd av medel från Vinnova.

Projektets genomförande

Projektet genomförs i samarbete med LTH och FOI samt slutanvändare och andra forskare och projekt. Under projekttiden kommer man att titta närmare på det svenska innovationssystemet för samhällssäkerhet samt undersöka organisatoriska förutsättningar och rådande policys. Arbetet bygger på grundtanken att konceptutveckling stärks av att man redan i tidigt skede praktiskt prövar och utvärderar sin idé – därför kommer projektet också att genomföra ett antal praktiska försök med syftet att öka den framtida nyttan av ERIA både för de aktörer som utvecklar nya lösningar för samhällssäkerhetsområdet och de aktörer som har till uppgift att upprätthålla trygghet och säkerhet för den enskilde medborgaren.

Vill du veta mer om projektet eller möjligheten att genomföra, delta i och observera praktiska försök? Kontakta projektledare Tanja Ståhle tanja.stahle@msb.se

  

  


 

  

Publicerad: 2017-11-27 kl. 14:43
Kontakt:
Tanja Ståhle Tanja.Stahle@msb.se
Nytt Samverkan & ledning
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10