Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Material om Gemensamma grunder

Tipsa om artikeln

Vägledning för kriskommunikation för ökad effekt vid hantering av samhällsstörningar

Vägledningen har tagits fram för att bidra till att kommunikationsfrågorna blir en del av det samlade underlaget inför överenskommelser om aktörsgemensam inriktning och samordning. Den innehåller gemensamma förhållningssätt och arbetssätt för att inkludera kriskommunikation i hanteringen för ökad effekt i hanteringen av samhällsstörningar. Fokus i beskrivningarna är på det aktörsgemensamma agerandet, men innehållet är lika relevant för arbetet hos den enskilde aktören.
Vägledningen finns både som nedladdningsbar pdf och i tryckt format, som går att beställa från MSB.

Vägledning för kriskommunikation

Vägledning för aktörsgemensamma former

Nu finns ett stöd för dig som arbetar med att utveckla aktörsgemensamma former för inriktning och samordning på lokal och regional nivå.

Vägledningen finns i tryckt format samt i form av en klickbar pdf. Om du har synpunkter på innehållet eller förslag på kompletteringar, kontakta oss gärna på implementerasol@msb.se

Vägledning för aktörsgemensamma former

Vägledning för beslutsfattande i samband med samhällsstörningar

Nu finns det ett stöd kring beslutsfattande och prioriteringar i samband med samhällsstörningar. I publikationen ingår såväl metod, fördjupning som exempel.

Vägledning för beslutsfattande i samband med samhällsstörningar

Utvärderingsstöd

Stödet är till för dig som ska utvärdera tillämpningen av Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar, t.ex. i samband med inträffade samhällsstörningar eller vid övningar. Det är ett dokument med förslag på frågeställningar, för alla aktörer på lokal, regional och nationell nivå. Frågorna kan exempelvis användas som inspiration vid utvärderingar, förmågebedömningar och tillsyn. De kan användas i olika format som t ex enkäter eller underlag till workshops och erfarenhetsåterföring.

Utvärderingsstöd

Filmer

Det finns många korta presentationsfilmer inom Gemensamma grunder för samverkan och ledning. Filmerna är lämpliga att använda vid utbildning/distansundervisning eller som komplement vid workshop eller seminarie.

Filmer om Gemensamma grunder (ny sida)

Webbsända seminarier

Här kan du i efterhand ta del av inspelade versioner, med olika teman, av de webbsända seminarierna om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

Inspelade seminarier om Gemensamma grunder (ny sida) 

Utbildningsmaterial

Ett nytt utbildningsmaterial i flera moduler finns nu tillgängligt för dig som ska utbilda inom Gemensamma grunder för samverkan och ledning.

Utbildningsmaterial inom Gemensamma grunder (ny sida)

Power-point presentationer (PPT)

Presentationerna syftar till att underlätta för de som vill beskriva de gemensamma grunderna i egen organisation. Förslag till talmanus finns i anteckningssidorna i varje presentation.

Presentationer om Gemensamma grunder för samverkan och ledning, olika format (ny sida). 

Informationsmaterial

Informationsmaterial om Gemensamma grunder för samverkan och ledning.  

Informationsmaterial hittar du här (ny sida)  

Publicerad: 2017-01-05 kl. 10:57 | Senast granskad:2019-02-19 kl. 08:29
Kontakt:
Patrik Hjulström Patrik.Hjulstrom@msb.se
Gunnel Rosenkvist Gunnel.Rosenkvist@msb.se
Nytt Samverkan & ledning