Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Interorganisatorisk samverkan som nationell resurs i krishanteringen

Tipsa om artikeln
Studien analyserar samverkan i krishantering på central nivå mellan myndigheter som har olika mandat, kultur och profession. Resultaten tyder på att myndigheternas attityd till samverkan i krishanteringen håller på att förändras mot en mer kollektiv syn.
Det är en kvalitativ studie som omfattar både en teoretisk och empirisk del. Interorganisatorisk samverkan har studerats utifrån både ett rationalistiskt organisationsperspektiv och ett socialpsykologiskt perspektiv.

Studien består av intervjuer med sammanlagt 17 personer med erfarenheter från samverkan i krishantering från ett antal myndigheter; Försvarsmakten, Jordbruksverket, Krisberedskapsmyndigheten, Kustbevakningen, Rikspolisstyrelsen, Räddningsverket samt Socialstyrelsen.

I intervjuerna uttrycks behov av gemensamma strukturer och mål samt sektorsövergripande funktioner, vilket är några exempel på att krishanteringen håller på att utvecklas mot en mer kollektiv syn. 
Publicerad: 2010-10-13 kl. 10:45
Kontakt:
No such user
Nytt Samverkan & ledning