Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Regeringsuppdrag

Tipsa om artikeln
MSB har fått i uppdrag av regeringen att analysera och redovisa behoven avseende materiel, personalförsörjning och brandbekämpning från luften. Sammanlagt är det tre rapporteringar som ska göras inom uppdraget.

Fredag 14 september lämnade MSB in den första delrapporten av tre i regeringsuppdraget om att stärka beredskapen för framtida omfattande skogsbränder.

Se mer om delrapporteringen som gjordes i september

Senast den 31 januari 2019 ska vi till regeringen bedöma de utbildnings- och kompetensbehov inom den kommunala räddningstjänsten för att kunna upprätthålla beredskapen, även här med en kostnadsuppskattning.

Den 31 januari ska vi också redovisa vilka behov som finns av en förstärkt nationell förmåga avseende brandbekämpning från luften utöver den som kan tillgodoses genom ett effektivt utnyttjande av befintliga tillgängliga nationella resurser, såväl offentliga som privata, och tillförda internationella resurser med stöd av etablerade samarbeten, såsom EU:s civilskyddsmekanism.

Läs mer om uppdragen på Regeringens webbplats (extern länk).

Publicerad: 2018-11-22 kl. 10:50 | Senast granskad:2018-11-22 kl. 11:29