Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nyheter Skogsbränder 2018

Tipsa om artikeln

Nationella samordningen av volontärer vid skogsbränderna avslutas

2018-08-17 kl. 10:00
Efter dialog mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Svenska Röda Korset inleddes den 19 juli en nationell insats för att stödja räddningsarbetet med anledning av de många stora skogsbränderna i Sverige. Röda Korset har bland annat samordnat de volontärer som behövts i anslutning till räddningsinsatserna och har bistått i att få fram förnödenheter till räddningsarbetare och frivilliga. Eftersom brandläget har förbättrats avslutas nu insatsen.

En inblick i MSB:s arbete med skogsbränderna

2018-08-13 kl. 16:15
Under räddningsinsatserna vid sommarens skogsbränder stödjer MSB den lokala räddningstjänsten med förstärkningsresurser i form av både material, personal och flygresurser. MSB både lånar in experter från räddningstjänsten för att hjälpa till med inriktnings- och prioriteringsunderlag, och skickar ut personal till arbete ute i fält för att hjälpa till att ta emot resurser.

Sverige värd för största samlade brandbekämpningsstödet inom EU någonsin

2018-08-09 kl. 10:48
Under sommaren har Sverige tagit emot det största samlade stödet med brandbekämpningsresurser inom EU någonsin. Genom samordning på flera nivåer har resurserna kunnat komma till nytta snabbt för att stödja lokal räddningstjänst i bekämpningen av skogsbränderna.

Varning för mycket höga brandriskvärden i Götaland och södra Svealand

2018-08-08 kl. 09:42
Under onsdagen kommer Götaland och södra Svealand att uppnå mycket höga brandriskvärden. Hög temperatur och låg luftfuktighet i kombination med starka vindar gör att nya bränder kan spridas snabbt.

MSB:s arbete med att ta fram en samlad nationell lägesbild

2018-08-06 kl. 17:10
Vendela Runold, handläggare på MSB:s analysfunktion, berättar om MSB:s arbete med den samlade nationella lägesbilden och hur den bidrar till att skapa bred bild av läget och förståelse för konsekvenser som annars kan vara svåra att upptäcka.

MSB:s arbete med att fördela flygresurser till släckningsarbetet

2018-08-05 kl. 14:46
Under sommarens intensiva arbete med bränder har de lokala räddningstjänsterna behövt stöd med brandbekämpning från luften. Fördelningen av dessa hanteras från MSB, som tillsammans med Sjöfartsverket och Försvarsmakten ser till att de får hjälp när de behöver.

Så tar MSB fram brandriskprognoser

2018-08-04 kl. 16:41
Patrik Perbeck, funktionsledare för MSB:s räddningstjänststöd, berättar om hur brandriskprognosen tas fram. Han förklarar även hur vi jobbar tillsammans med andra för att upptäcka bränder i ett tidigt skede.

Polska styrkan tackar för gott samarbete

2018-08-04 kl. 12:40
Tidigt på lördagsmorgonen (4 augusti) rullade 44 fordon med 139 brandmän genom Sveg. Destination Polen. Två veckors stöd för att släcka skogsbränder var avslutat.

Myndighetsmeddelande 3 augusti

2018-08-03 kl. 13:05
Den 3 augusti gick MSB ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten då det råder extrem brandrisk i delar av Sverige.

Varning för extremt höga brandriskvärden i södra och mellersta Sverige

2018-08-03 kl. 09:45
I helgen råder extremt höga brandriskvärden i södra och mellersta Sverige, ungefär från en linje söder om Karlstad, Örebro och Stockholm. Läget är extremt allvarligt och brandriskvärdet är bland det högst uppmätta i Sverige.
1 2 3