Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vad gör MSB?

Tipsa om artikeln
Sedan 23 april är det förhöjd helikopterberedskap vilket innebär att helikoptrar placeras ut där riskerna är som störst.

Vilken är MSB:s roll

Vid en skogsbrand är det kommunen som ansvarar för släckning som via sin räddningstjänst. När det sker större skogsbränder kan kommunerna samarbeta inom regionen om de ser att de inte kan hantera situationen själva. För situatoner när händelsen är alltför komplex, alltför stor eller långdragen för att inte heller regionens resurser räcker till, har MSB förstärkningsresurser som kan användas. Förstärkningsresurser skogsbrand 

MSB har löpande dialog med en mängd olika aktörer som på något sätt arbetar med hanteringen av skogsbränderna. 

Det finns en nationell beredskap för skogsbränder i skog och mark, MSB har en räddningstjänstberedskap dygnet runt. Syftet med beredskapen är att ge tillgång till experter och nätverk vid händelser som berör räddningstjänst.

Publicerad: 2019-04-23 kl. 14:46 | Senast granskad:2019-05-17 kl. 10:22
Kontakt: MSB:s presstjänst kommunikation@msb.se