Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vädervarningar

MSB:s uppgift är att stödja samordningen av berörda myndigheters åtgärder och information vid en kris.

ovädersmoln

 

I samband med vädervarningar genomför MSB samverkanskonferenser. En samverkanskonferens är oftast ett effektivt möte per telefon. Myndigheter och andra aktörer, till exempel elbolag eller frivilligorgansationer, hjälps tillsammans åt att fördela resurser och planera insatser. Alla berättar kort om vad de gör och vad de har för behov av samarbete med de övriga. Då är det enklare att upprätthålla en uppdaterad lägesbild över vad som har hänt och hur alla planerar att agera. MSB kallar till och leder samverkanskonferenserna. 

Läs mer om MSB:s arbete vid olyckor och kriser

Så säkrar MSB kommunikationen med Rakel vid vädervarningar

Information till allmänheten

På MSB:s webbplats dinsäkerhet.se finns information om hur du som privatperson kan förbereda dig för oväder.

 dinsäkerhet.se (extern webbplats, nytt fönster)

På Krisinformation.se hittar du myndigheternas samlade information vid olyckor och kriser.

 Krisinformation.se (extern webbplats, nytt fönster)

Informationsnumret 113 13

Till 113 13 kan allmänheten ringa för att få information om allvarliga olyckor eller vid kriser som exempelvis större stormar och översvämningar. Via tjänsten kan du även som privatperson lämna information om allvarliga olyckor och kriser.

För informationsnumret 113 13 ansvarar SOS Alarm AB.

Människor

Samordning

MSB:s uppgift är att stödja samordningen av berörda myndigheters åtgärder vid en kris.

Beredskap och stöd

MSB har beredskap för allvarliga olyckor, kriser och katastrofer både i Sverige och internationellt. MSB:s uppdrag är att bistå och ge stöd till samordning mellan svenska myndigheter i krissituationer och att kunna bistå EU och FN-organisationer.
Sandsäckar

Förstärkningsresurser

När kommunens och regionens egna resurser inte räcker till, har MSB förstärkningsresurser som kan användas.

Händelser och insatser

MSB stödjer Migrationsverket med stabsmetodik och logistik i Malmö

2015-10-08 kl. 14:24
Malmö är den stad i Sverige som möts av flest asylsökande flyktingar. Just nu är det omkring 1600 personer som ska registreras hos Migrationsverket varje dygn. Det är viktigt att det sker snabbt och på ett bra sätt så att människor slipper en lång väntan. Efter en förfrågan om stöd stöttar MSB med stabsmetodik och logistikstöd.

MSB ger stöd åt Migrationsverket i Kållered, Göteborg

2015-10-07 kl. 11:19
Migrationsverkets ankomstboende i Kållered, utanför Göteborg tar just nu emot många asylsökande flyktingar, så pass många att lokalerna inte räcker till. För att människor ska slippa stå utomhus i kylan, i väntan på registrering ger MSB stöd med att sätta upp tält som ska fungera som väntsalar med värme när höstkylan gör sig påmind.

EU-kommissionen kallar till telefonmöte med EU:s generaldirektörer

2015-10-07 kl. 09:25
Den 7 oktober anordnar EU-kommissionen ett extrainsatt telefonmöte med EU:s generaldirektörer för civilskydd med anledning av flyktingsituationen i Europa.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21