Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tumregler vid skogsbrand

Tipsa om artikeln
Som ett stöd för att hantera skogsbränder har MSB tagit fram "Tumregler vid skogsbrand".
Skogsbränder upplevs som ett allt större hot. Även om vi i Sverige har förskonats från många stora skogsbränder har man under senare tid diskuterat hur eventuella klimatförändringar i framtiden kommer att påverka skogsbränderna i antal och i intensitet.
 
För att nå ett lyckat resultat vid skogsbränder är det viktigt att ha kunskap om och insatsplaner för denna typ av bränder och med de svårigheter det kan medföra.
 
Som ett stöd för att hantera skogsbränder har MSB tagit fram "Tumregler vid skogsbrand".
 
Dessa tumregler ska inte ses som exakta värden utan vara just det som rubriken säger, tumregler, och vara ett stöd till räddningsledare, insatsledare vid skogsbränder. De ger information om hur man kan förvänta sig brandspridningen i olika typer av vegetationer samt elrisker vid släckning av skogsbrand i eller i närheten av kraftledningsgator.
 

Tumregler vid skogsbrand
Dessa tumregler ska inte ses som exakta värden utan vara just det som rubriken säger, tumregler, och vara ett stöd till räddningsledare, ...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB350
Antal
Ej i lager
 
 
Publicerad: 2012-05-16 kl. 13:58
Kontakt:
No such user