Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nationell lägesbild

Tipsa om artikeln
MSB jobbar löpande med att omvärldsbevaka, samla in information och analysera läget för att ha en nationell överblick. Vid behov kan MSB också skapa en nationell lägesbild som delas med berörda aktörer.

Omvärldsbevakning

För att kunna larma, stödja och hantera störningar och kriser i samhället, bevakar vi omvärlden. Det gör MSB genom att samla in information och analysera läget för att i ett tidigt skede upptäcka händelser som kan leda till svåra olyckor, katastrofer eller kriser. På så sätt kan MSB informera och larma andra berörda aktörer som kan förbereda sig. MSB:s tjänsteman i beredskap, TIB är tillgänglig dygnet runt, året om.

Lägesbild

När en samhällsstörning eller kris inträffar behövs en samlad bild över situationen, en så kallad lägesbild. Den ger en överblick över vilka konsekvenser händelsen kan få för viktiga funktioner i samhället och vad alla ansvariga gör för att hantera situationen. Genom denna överblick får alla som har en uppgift i krisen samma bild av situationen, vilka konsekvenser händelsen kan få för viktiga funktioner i samhället och vad som behöver göras.

Publicerad: 2018-07-06 kl. 16:16
Kontakt: