Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kommunikation till allmänheten

Tipsa om artikeln
Allmänheten behöver information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris.  Det är viktigt för att alla ska känna till vad de ansvariga aktörerna gör för att hantera en olycka eller kris och vad den enskilde själv kan göra.

Kommunikationssamordning

För att säkerställa att aktörernas kommunikation till allmänhet och media samordnas, verkar MSB aktivt och drivande sätt verkar för att myndigheters och andra berörda aktörers kommunikation med allmänheten är samordnad. Detta bidrar detta till att allmänhetens förtroende för myndigheternas förmåga att hantera situationen upprätthålls. Ett verktyg i detta arbete är att genomföra samverkanskonferenser som handlar om att samordna aktörernas kommunikation till allmänheten.

Krisinformation.se

På webbportalen Krisinformation.se kan allmänheten dygnet runt få tillgång till snabb, tillförlitlig och samlad krisinformation från myndigheter och andra ansvariga aktörer. Krisinformation.se drivs av MSB.

Läs mer på Krisinformation.se

MSB:s egna kanaler

MSB kommunicerar också till allmänheten genom våra egna kanaler. På msb.se och i våra sociala medier kan allmänheten ta del av vilka åtgärder MSB har vidtagit och på dinsäkerhet.se finns tips på hur de kan förbereda sig inför och hantera olyckor och kriser.

Läs mer på dinsäkerhet.se

Publicerad: 2018-07-06 kl. 16:16
Kontakt: