Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Expertstöd inom MSB

Tipsa om artikeln
För att stödja aktörernas hantering har MSB expertstöd inom ett antal områden.

Räddningstjänstberedskap

MSB har också en räddningstjänstberedskap dygnet runt. Syftet med beredskapen är att ge tillgång till experter och nätverk vid händelser som berör räddningstjänst.

Läs mer om MSB:s beredskapsorganisation

Brandriskprognoser för specialister och allmänhet

MSB tillhandahåller appen Brandrisk Ute, ett samarbete med SMHI, som ger brandsriskprognoser för de kommande fem dagarna. MSB har även detaljerad information som vänder sig till räddningstjänster, länsstyrelser och de som arbetar i skogen med avverkning och markberedning.

Dinsäkerhet.se om appen Brandrisk Ute

Europeiskt satellitstöd

MSB är nationell kontaktpunkt för Sverige inom Copernicus EMS Mapping. Med hjälp av Copernicus tog man bland annat satellitbilder av marken i samband med branden i Västmanland 2014.

Läs mer om Copernicus

Publicerad: 2018-07-06 kl. 15:37
Kontakt: