Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ras & skred – säker och effektiv räddningsinsats

Tipsa om artikeln
MSB har utvecklat rutiner, metodik och taktik samt ett kunskapshöjande material för att underlätta för räddningstjänstpersonal att hantera ras-, skred- och slamströmsolyckor på ett säkert och effektivt sätt.

Handbok om metodiken

MSB har tagit fram en handbok i insatsmetodiken för säker och effektiv hantering av ras-, skred- och slamströmsolycka. I handboken finns också kunskapshöjande material.

Handboken innehåller bland annat länkar till webbsidor och filmer. Den finns som nedladdningsbar PDF-fil. I dagsläget finns ingen tryckt version av handboken.

Handbok för ras-, skred- och slamströmsolycka
Den här handboken ingår i ett material som ska höja kompetensen om rasskred- och slamströmsolyckor samt stärka räddningstjänstens förmåga...
Publikationsnummer:
MSB632
 
 

Åtgärdskalender

En reviderad version (2.0/2013) av Åtgärdskalender vid ras, skred och slamströmmar finns tillgänglig i tryckt format samt som PDF-fil för nedladdning. Den ingår även som ett verktyg i RIB (tillgänglig till hösten 2014). Den finns i både svensk och engelsk version.

Åtgärdskalender vid ras, skred och slamströmmar
Den här åtgärdskalendern är reviderad i december 2013. Naturolyckor i samband med massrörelser som ras, skred och slamströmmar kan vara ...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB452
Antal
 
 

Åtgärdskalendern sammanfattar metodiken och förutsätter därför genomgång av handboken. En åtgärdskalender som innehåller hänvisningar till handboken har skapats som stöd vid självstudier.

 

Ladda ner den reviderade Åtgärdskalendern vid ras, skred och slamströmmar med hänvisningar till handboken (PDF, nytt fönster)

 

Publicerad: 2012-11-12 kl. 10:22 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 09:09
Kontakt:
No such user