Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 Foto: Henrik Flygare

Prova-på-dag gav fyra nya deltidsbrandmän

Tipsa om artikeln
Fyra nya deltidsbrandmän. Det blev resultatet när räddningstjänsten i Jämtland öppnade brandstationen i Svenstavik för en prova-på-dag för tjejer.
Torbjörn Mårtensson är chef för deltidssektionen i Jämtlands räddningstjänstförbund. I det glest befolkade Jämtland är det ofta svårt att rekrytera brandmän.

Prova-på-dagar för kvinnor finansierades delvis av MSB:s bidrag för lokala aktiviteter och kördes i september på två av förbundets stationer: heltidsstationen i Östersund och deltidsstationen i Svenstavik och senare under hösten i Krokom.

– Det kom sex stycken till Svenstavik och det var väl inte så många, men av dem har vi nu plockat in fyra i organisationen, så det var en bra utdelning, tycker Torbjörn Mårtensson.

Två kvinnor i tjugoårsåldern gick direkt in som deltidsbrandmän, två andra kvinnor började i brandvärnet men har nu anmält intresse för att gå in i deltidskåren.

– Det är inte omöjligt att vi kommer att arrangera en prova-på-dag igen. Det verkar fungera perfekt att rikta sig direkt till kvinnor, säger Torbjörn Mårtensson.
 
Text: Annika Lindqvist
Publicerad: 2012-02-22 kl. 15:28
Kontakt:
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal