Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Erfarenheter från lokala projekt

Flera räddningstjänster har gjort olika aktiviteter för att öka intresset för brandmannayrket bland kvinnor och personer med utländsk bakgrund. Här är några exempel.

Prova-på-dag gav fyra nya deltidsbrandmän

Fyra nya deltidsbrandmän. Det blev resultatet när räddningstjänsten i Jämtland öppnade brandstationen i Svenstavik för en prova-på-dag för tjejer.

Odenbacken - brandvärnet med enbart kvinnor

Ont om arbetsplatser och brist på deltidsbrandmän. Odensbacken utanför Örebro försöker delvis lösa problemet med ett brandvärn bestående av enbart kvinnor.

Svenskaundervisning för deltidsbrandmän

Vilka svenska termer måste man förstå för att jobba som brandman? Gislaved–Gnosjö fick pengar från MSB till ett försöksprojekt för att lära utlandsfödda deltidsbrandmän räddningstjänst-svenska.
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal