Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Forskning inom jämställdhet och mångfald

Tipsa om artikeln
MSB stödjer utvecklingen av jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst, bland annat genom att finansiera forskning inom området.

Under åren 2009 till 2014 finansierade MSB tre forskningsprojekt om genus och räddningstjänst: Den genuskodade räddningstjänsten, GeRd, Karlstads universitet, Genus, räddningstjänst och organisation, GRO, Karlstads universitet samt Från novis till nestor, Uppsala universitet.

Projekten var tvärvetenskapliga, vilket innebär att de involverade forskare från flera discipliner som kunde närma sig området utifrån olika perspektiv och infallsvinklar.

Läs mer om resultatet av forskningen av jämställdhet och mångfald

Publikationer

Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Hur kan räddningstjänsten utvecklas på ett positivt sätt genom att sätta jämställdhetsfrågan i fokus? Det är perspektivet i en ny tidning...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB848
Antal
 
  
Publicerad: 2009-10-19 kl. 14:20 | Senast granskad:2015-05-28 kl. 14:04
Kontakt:
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal