Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kvinnlig brandman.

Regionala mångfalds- och jämställdhetsutvecklare nu utsedda inom räddningstjänsten

Tipsa om artikeln
– Jag vill att alla ska ha samma möjligheter, säger Bo Johansson på Nerikes Brandkår. Han är en av MSB:s regionala mångfalds- och jämställdhetsutvecklare. Deras uppdrag är att arbeta för fler kvinnor och invandrare i räddningstjänsterna.

Följande sju personer har hittills utnämnts till regionala utvecklare:

  • Bo Johansson, Nerikes Brandkår
  • Börje Lindgren, Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund
  • Paavo Frick, Räddningstjänsten Landskrona
  • Erik Flink, Räddningstjänsten Västervik
  • Jeanette Selin, Västra Sörmlands räddningstjänst
  • Marcus Sjöholm, Västra Sörmlands räddningstjänst
  • Ulf Jacobsson, Jämtlands Räddningstjänstförbund
Tanken är att det ska finnas åtta regionala mångfalds- och jämställdhetsutvecklare, som ska täcka in varsin del av Sverige.
Under våren har MSB utsett sju personer. Övre Norrland saknar än så länge utvecklare.
 
Samtliga jobbar på kommunala räddningstjänster.
– De har en bakgrund som operativa brandmän. Det är en förutsättning för att de ska ha förtroende ute i räddningstjänsterna, säger Lena Brunzell, handläggare inom jämställdhet och mångfald på MSB.
Myndigheten har skrivit avtal med respektive kommun att utvecklaren ska använda 25 procent av sin arbetstid för uppdraget. MSB ersätter arbetsgivaren för lönekostnader, resor etc.

1,5 procent av heltidsbrandmännen är kvinnor

Bakgrunden till uppdraget är att räddningstjänsterna fortfarande är extremt homogena. Bara 1,5 procent av heltidsbrandmännen och 3,5 procent av deltidarna är kvinnor. Siffrorna är från 2009 och även jämfört med andra mansdominerade branscher är de mycket låga.
 
Övrig mångfald är svår att mäta. Men alla med lite inblick är eniga om att Sverige har mycket få brandmän med utomnordisk bakgrund.
MSB antog i fjol ett handlingsprogram för att öka jämställdheten och mångfalden i det kommunala räddningsarbetet. Utseendet av regionala utvecklare är en del i handlingsprogrammet.

Bo Johansson: "Självklart att söka uppdraget"

Bo JohanssonBo Johansson är räddningsledare och lagansvarig på Nerikes Brandkår. Han går in på sitt trettionde år som brandman och tyckte det var självklart att söka uppdraget.
– Jag har intresserat mig för de här frågorna länge.
Han gick igenom en separation på nittiotalet, träffade en ny kvinna och började ifrågasätta en del av sina tidigare ideal.
– Jag läste på universitetet, krispsykologi, genusvetenskap, sociologi och pedagogik. Brandkåren är ju en ganska sluten värld. Ju mer man träffar andra människor, desto mer insikt får man om att det finns en annan värld utanför. Men det var inte förrän jag träffade brandmannen Caroline Åberg som jag förstod hur tuff miljön kunde vara för kvinnliga brandmän.

Prova-på-dagar

När dåvarande Räddningsverket i början av 2000-talet anordnade prova-på-dagar för kvinnor på sina utbildningsställen arrangerade han lokala prova-på-dagar i samarbete med Räddningsverket och fick flera efterföljare runt om i landet.
Fast engagemanget har inte alltid uppskattats av kollegorna.
– Det finns en viss jargong, jag vill inte nämna en del av de ord som folk har sagt. Även om det är på skämt så speglar det ändå en rädsla. Det är som att bilden av brandmannen som stor, tuff och macho är så bräcklig att man inte vågar ifrågasätta den.
 
Vad driver honom?
– Alla ska ha samma möjligheter. Det ska inte finnas några fördomar i vägen. Nu känner jag att jag vill titta mer på etnisk mångfald. Det gäller att ändra bilden av vem som kan bli brandman.
Utvecklarna har träffats en gång och har ett nytt möte inplanerat den 11-12 maj i Stockholm. Då står mediekunskap och genusvetenskap på schemat.
Myndigheten har ingen färdig plan för exakt vad uppdraget som mångfalds- och jämställdhetsutvecklare ska innebära.
Ulf Jacobsson som är brandman på Jämtlands Räddningstjänstförbund sedan 1983 ska börja med att presentera sitt uppdrag för kollegorna på stationen.
– Jag har förstått att Norrland ligger efter södra Sverige när det gäller andelen kvinnor i kårerna. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men jag tror det är bra för klimatet på arbetsplatserna om man får in fler. Jag åkte ambulans förut och jobbade tillsammans med kvinnor, det var bra.

Djärv vision

Visionen i MSB:s handlingsprogram är djärv. År 2014 ska 40 procent av dem som anställs i räddningstjänsterna vara kvinnor. Andelen med utomnordisk bakgrund ska också ha ökat väsentligt, även om det där inte går att sätta kvantitativa mål på samma sätt.
Rättvisa är ett skäl. Ett annat är att räddningstjänsten kan bli skickligare på sitt uppdrag om man bättre representerar hela befolkningen. Sommarens tragiska dödsbrand i Rinkeby satte till exempel fokus på att det är en brist att så få kulturer och språk finns representerade i räddningstjänsterna.
Det faktum att uppgifterna idag är så mycket mer än att släcka bränder, att så mycket av arbetet går ut på att förebygga olyckor, talar också för att rekryteringen behöver breddas för att få in kunnande på fler områden.

Vill få in nya kompetenser

Anders Axelsson är verksamhetsansvarig för organisationsutveckling i kommunerna på MSB.
Han påstår inte att kvinnor kan tillföra något nytt för att de av biologiska skäl skulle ha helt andra egenskaper än män.
– Men så länge vi lever i ett tydligt könsmärkt samhälle så är det stor chans att vi får in nya kompetenser om vi rekryterar kvinnor.
 
Text: Annika Lindqvist
 
SMO-elever.
 
Publicerad: 2010-04-23 kl. 16:18
Kontakt:
No such user
Nyheter - Mångfald

Spridningskonferens efter Gender Coach på Gårda i Göteborg den 1 mars

2019-02-13 kl. 14:31
Vill du ta del av erfarenheterna från räddningstjänstens första Gender Coach-program? Kom till spridningskonferensen på Gårda brandstation i Göteborg fredagen den 1 mars!

Wilma blir brandsköterska i Gränna

2019-01-17 kl. 15:09
Wilma Quisth flyttade till Gränna för att få jobba både som undersköterska och brandman.

Halmstad delar med sig av erfarenheterna från sitt inkluderingsprojekt Kunskap äger

2019-01-18 kl. 08:30
Den 2-3 april bjuder Räddningstjänsten Halmstad in till spridningskonferens efter sitt stora projekt Kunskap äger.