Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst

I kommunal räddningstjänst råder en sned könsfördelning mellan män och kvinnor. Endast några procent av de heltidsanställda brandmännen och räddningstjänstpersonal i beredskap är kvinnor.

 

Nyheter - Mångfald

Next stop: Göteborg!

2017-02-08 kl. 15:07
NJR fortsätter turnén för att lyfta frågor om räddningstjänsten i en föränderlig tid. Vårens första stopp var Karlstad, det andra blir i Göteborg den 5 april.

Februariseminarium om förändring

2017-01-09 kl. 15:35
Många vill ha förändring. Färre är beredda att förändra sig själva. Den 21 februari håller NJR seminarium i Karlstad på temat Förändring.

Jämställdhetsnätverken ska samråda mer i framtiden

2016-12-12 kl. 15:30
I förra veckan träffades de nätverk som på olika sätt arbetar för ökad jämställdhet i räddningstjänsten, för samråd.

Projekt i räddningstjänsten kan ge nyanlända jobb

2016-12-08 kl. 10:26
– Vi vill ha jobb. Och det är roligt att få hjälpa människor. Åtta män från Syrien studerar SFI med räddningstjänstinriktning. Höglandets Räddningstjänstförbund har startat projektet för att de behöver rekrytera, och för att de vill bidra till integration.

Räddningstjänst för alla - Läs och sprid infobladet!

2016-12-08 kl. 10:14
Åtta män från Syrien läser SFI med räddningstjänstinriktning. För Höglandets räddningstjänstförbund är projektet ett sätt att bredda sitt rekryteringsunderlag och att samtidigt bidra till integration.
 
 

Se filmen Att jobba som brandman

 
Brandmän.

Bättre blandning på brandstationerna

Räddningstjänsterna behöver mer mångfald. Dagens räddningstjänst är inte samma sak som gårdagens brandkår.

Inriktning 2015-2018

MSB stödjer räddningstjänsternas arbete för mångfald. Det sker bland annat genom samverkan med Nätverket Jämställda Räddningstjänster, genom att informera politiker på lokal och regional nivå och genom att fortsätta med strategisk spridning av kunskap om jämställdhet och mångfald. MSB har antagit en inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018.
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal