Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst

Mångfald på en arbetsplats innebär en blandning av erfarenheter och kompetenser. I begreppet mångfald ligger såväl etnisk och kulturell bakgrund som kön, personlighet, utbildning, ålder, sexuell läggning, religion, intresse och så vidare. Med olika erfarenheter och synsätt blir beslutsunderlaget bredare samtidigt som nytänkande stimuleras.

Ökad jämställdhet och mångfald utvidgar räddningstjänstens möjligheter att möta kvinnor och män likvärdigt, i de akuta insatserna och i det förebyggande arbetet.

Organisationerna behöver rekrytera från hela Sveriges befolkning. Det är uppenbart, inte minst på mindre orter där det är brist på arbetskraft. Men också räddningstjänsterna i större städer måste driva ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete för att kunna rekrytera, behålla och utveckla den kompetens som krävs i det kommunala trygghets- och säkerhetsarbetet, idag och i morgon.

Nyheter - Mångfald

Spridningskonferens efter Gender Coach på Gårda i Göteborg den 1 mars

2019-02-13 kl. 14:31
Vill du ta del av erfarenheterna från räddningstjänstens första Gender Coach-program? Kom till spridningskonferensen på Gårda brandstation i Göteborg fredagen den 1 mars!

Wilma blir brandsköterska i Gränna

2019-01-17 kl. 15:09
Wilma Quisth flyttade till Gränna för att få jobba både som undersköterska och brandman.

Halmstad delar med sig av erfarenheterna från sitt inkluderingsprojekt Kunskap äger

2019-01-18 kl. 08:30
Den 2-3 april bjuder Räddningstjänsten Halmstad in till spridningskonferens efter sitt stora projekt Kunskap äger.

Första nordiska konferensen blir inte den sista

2019-01-17 kl. 10:57
– Att prata spanska är en kompetens. Att vara född i Mexiko är det inte. Edna Eriksson vände sig emot att mångfaldsarbete ofta fokuserar på att rekrytera människor som ser olika ut, inte på att få in nya kunskaper och erfarenheter, när hon föreläste på den första nordiska konferensen om jämställdhet och mångfald i räddningstjänsten.

Evakueringsrisk lyfte in Torsbys hemtjänst i säkerhetsarbetet

2018-09-27 kl. 11:08
Risken för evakueringar ledde till att hemtjänsten i Torsby fått en tydligare roll i säkerhetsarbetet.
 
 

Se filmen Att jobba som brandman

 
Brandmän.

Bättre blandning på brandstationerna

Räddningstjänsterna behöver mer mångfald. Dagens räddningstjänst är inte samma sak som gårdagens brandkår.

Inriktning 2015-2018

MSB stödjer räddningstjänsternas arbete för mångfald. Det sker bland annat genom samverkan med Nätverket Jämställda Räddningstjänster, genom att informera politiker på lokal och regional nivå och genom att fortsätta med strategisk spridning av kunskap om jämställdhet och mångfald. MSB har antagit en inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018.
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal