Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst

Könsbalansen inom kommunal räddningstjänst är fortfarande mycket ojämn trots nära tjugo års arbete med att öka andelen kvinnor. Ökad jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet är centralt för räddningstjänstens förmåga att möta kvinnor, män, pojkar och flickor likvärdigt. Vidare stärks räddningstjänstens situationsuppfattning och lägesbild med en djupare och mer omfattande förståelse för olika gruppers behov och förutsättningar. Sammantaget bidrar detta till effektivare räddningsinsatser och ökad förmåga i hela det kommunala trygghets- och säkerhetsarbetet.
Nyheter - Mångfald

MSB välkomnar #larmetgar

2017-11-28 kl. 08:27
MSB välkomnar räddningstjänstens metoo-upprop #larmetgar. – Det personerna vittnar om är helt oacceptabelt och ska inte få ske på någon arbetsplats, säger Jan Wisén, biträdande avdelningschef, MSB.

Tänk om vi skulle tänka tvärtom? Seminarium 12 december

2017-10-31 kl. 09:11
Manliga utmaningar, den retsamma jargongen, normkritisk design och SFI med räddningstjänstinriktning. Det är innehållet i fördjupningsseminariet den 12 december.

Att styra och leda – läs mer!

2017-10-24 kl. 10:38
Under hösten har MSB arrangerat två seminarier med rubriken Att styra och leda till en räddningstjänst för alla.

Rekordstort deltagande i Prideparaden

2017-08-11 kl. 10:01
Årets Prideparad i Stockholm den 5 augusti samlade rekordmånga deltagare från MSB och Sveriges räddningstjänster. Sammanlagt deltog ett åttiotal personer i samarrangemanget.

Kiruna och Kristianstad kallar!

2017-06-16 kl. 10:47
I höst blir det seminarier för räddningstjänstens förtroendevalda på två platser: Kristianstad 12 september och Kiruna 10-11 oktober.
 
 

Se filmen Att jobba som brandman

 
Brandmän.

Bättre blandning på brandstationerna

Räddningstjänsterna behöver mer mångfald. Dagens räddningstjänst är inte samma sak som gårdagens brandkår.

Inriktning 2015-2018

MSB stödjer räddningstjänsternas arbete för mångfald. Det sker bland annat genom samverkan med Nätverket Jämställda Räddningstjänster, genom att informera politiker på lokal och regional nivå och genom att fortsätta med strategisk spridning av kunskap om jämställdhet och mångfald. MSB har antagit en inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018.
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal