Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst

Könsbalansen inom kommunal räddningstjänst är fortfarande mycket ojämn trots nära tjugo års arbete med att öka andelen kvinnor. Ökad jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet är centralt för räddningstjänstens förmåga att möta kvinnor, män, pojkar och flickor likvärdigt. Vidare stärks räddningstjänstens situationsuppfattning och lägesbild med en djupare och mer omfattande förståelse för olika gruppers behov och förutsättningar. Sammantaget bidrar detta till effektivare räddningsinsatser och ökad förmåga i hela det kommunala trygghets- och säkerhetsarbetet.
Nyheter - Mångfald

Evakueringsrisk lyfte in Torsbys hemtjänst i säkerhetsarbetet

2018-09-27 kl. 11:08
Risken för evakueringar ledde till att hemtjänsten i Torsby fått en tydligare roll i säkerhetsarbetet.

Yrkesspår brandman lär nyanlända svenska

2018-09-27 kl. 10:59
I Uddevalla kan nyanlända tidigt få lära sig mer om brandmannayrket, genom SFI:s yrkesspår brandman och en uppföljande gymnasiekurs i akut omhändertagande. – Vi planterar tanken att räddningstjänsten kan vara en bransch att gå vidare i, säger Bernt Eriksson, räddningschef på Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän.

Brandmannen Kristina Gissler sjunger flytvästens lov

2018-09-27 kl. 10:22
Tänk på brandvarnare, flytväst och cykelhjälm! Brandmannen Kristina Gissler i Attunda sjunger fram budskapen och blev årets Knivstabo.

Novemberkonferens i Malmö främjar nordisk mångfald

2018-09-18 kl. 13:25
Den 6-7 november i Malmö hålls den första nordiska konferensen om jämställdhet och mångfald i räddningstjänsten. Två av föreläsarna är Tim Ole Simonsen och Edna Eriksson.

MSB bjuder in räddningstjänsten till inspirerande halvdagsseminarium fredag 3 augusti

2018-08-01 kl. 09:05
Årets Pride blir festligare och större än vanligt. Stockholm och Göteborg står tillsammans värdar för det europeiska arrangemanget Europride. Stockholm Prides stora parad hålls i år lördagen den 4 augusti. I Göteborg pågår firandet 14-19 augusti. Stockholm har sin Pride-festival 27 juli till 5 augusti.
 
 

Se filmen Att jobba som brandman

 
Brandmän.

Bättre blandning på brandstationerna

Räddningstjänsterna behöver mer mångfald. Dagens räddningstjänst är inte samma sak som gårdagens brandkår.

Inriktning 2015-2018

MSB stödjer räddningstjänsternas arbete för mångfald. Det sker bland annat genom samverkan med Nätverket Jämställda Räddningstjänster, genom att informera politiker på lokal och regional nivå och genom att fortsätta med strategisk spridning av kunskap om jämställdhet och mångfald. MSB har antagit en inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018.
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal