Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jämställdhet och mångfald i kommunal räddningstjänst

Könsbalansen inom kommunal räddningstjänst är fortfarande mycket ojämn trots nära tjugo års arbete med att öka andelen kvinnor. Ökad jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet är centralt för räddningstjänstens förmåga att möta kvinnor, män, pojkar och flickor likvärdigt. Vidare stärks räddningstjänstens situationsuppfattning och lägesbild med en djupare och mer omfattande förståelse för olika gruppers behov och förutsättningar. Sammantaget bidrar detta till effektivare räddningsinsatser och ökad förmåga i hela det kommunala trygghets- och säkerhetsarbetet.
Nyheter - Mångfald

Novemberkonferens i Malmö främjar nordisk mångfald

2018-09-18 kl. 13:25
Den 6-7 november i Malmö hålls den första nordiska konferensen om jämställdhet och mångfald i räddningstjänsten. Två av föreläsarna är Tim Ole Simonsen och Edna Eriksson.

MSB bjuder in räddningstjänsten till inspirerande halvdagsseminarium fredag 3 augusti

2018-08-01 kl. 09:05
Årets Pride blir festligare och större än vanligt. Stockholm och Göteborg står tillsammans värdar för det europeiska arrangemanget Europride. Stockholm Prides stora parad hålls i år lördagen den 4 augusti. I Göteborg pågår firandet 14-19 augusti. Stockholm har sin Pride-festival 27 juli till 5 augusti.

Folder mot kränkningar

2018-07-12 kl. 11:00
Alla har rätt till en arbetsmiljö där de inte blir kränkta eller mobbade.

Fira Lucia med seminarium i Nässjö

2018-07-11 kl. 10:00
Många räddningstjänster har svårt att få personal, särskilt till de mindre stationerna. Jämställdhet och mångfald ökar rekryteringsbasen.

Heltid för utvecklad mångfald i Rväst

2018-07-10 kl. 11:00
Sedan 1 maj är Guitta Atalla Hajj heltidsanställd för att göra Räddningstjänsten Väst mer jämställd.
 
 

Se filmen Att jobba som brandman

 
Brandmän.

Bättre blandning på brandstationerna

Räddningstjänsterna behöver mer mångfald. Dagens räddningstjänst är inte samma sak som gårdagens brandkår.

Inriktning 2015-2018

MSB stödjer räddningstjänsternas arbete för mångfald. Det sker bland annat genom samverkan med Nätverket Jämställda Räddningstjänster, genom att informera politiker på lokal och regional nivå och genom att fortsätta med strategisk spridning av kunskap om jämställdhet och mångfald. MSB har antagit en inriktning av jämställdhet och mångfald i det kommunala säkerhetsarbetet 2015 – 2018.
 
 
Rädda! En tidning om räddningstjänst i utveckling
Antal
 
 
Fysiska gränsvärden
Pris:
0,00 kr
 
Antal
Ej i lager