Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tidig återuppbyggnad

Tipsa om artikeln
En raserad infrastruktur begränsar hjälpmöjligheterna och utvecklingen i ett land. Genom att förbättra en skadad infrastruktur återskapas samhälleliga funktioner som är en förutsättning för fortsatt utveckling.
Det har bland annat rört sig om att bygga broar, vägar, skolor och sjukhus i nära samarbete med myndigheter, organisationer och människor i konflikthärjade områden.
 
MSB kan bidra till återuppbyggnad av offentliga byggnader som skolor, sjukhus, flygplatser, hamnar, vägar, broar, vatten- och avloppssystem samt avfallshantering.
 
Denna breda kompetens innebär att vi kan delta i såväl inledande som mer permanent återuppbyggnadsarbete – i alla faser under och efter en katastrof eller väpnad konflikt.
En byggarbetsplats med stora stålkonstruktioner. Byggarbetare står både på marken och på konstruktionerna.
MSB kan bidra till en förbättrad infrastruktur genom att exempelvis bygga broar efter stora översvämningar eller krigshandlingar. Bilden är från Sri Lanka, där MSB:s föregångare Räddningsverket byggt flera broar.
Publicerad: 2009-09-29 kl. 16:49
Kontakt:
Jakob Wernerman Jakob.Wernerman@msb.se